vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialJurnalista Emilia Șercan l-a dovedit drept plagiator pe procurorul CSM, Codruț Olaru

Jurnalista Emilia Șercan l-a dovedit drept plagiator pe procurorul CSM, Codruț Olaru

Investigațiile jurnalistice ale Emiliei Șercan continuă să producă efecte care cutremură sistemul de justiție din România. După ce a determinat desființarea fabricii de diplome de la Academia de Poliție, acum jurnalista l-a dovedit drept plagiator pe procurorul CSM, Codruț Olaru.

Lucrarea de doctorat a procurorului CSM, Codruț Olaru, a fost coordonată de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cunoscut atât pentru repetatele abuzuri, cât și pentru atitudinea condescendentă de pe vreme când ținea frâiele justiției în favoarea PSD.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decid retragerea titlului științific pentru procurorul CSM Codruţ Olaru, după ce comisia a constatat în 2020 că 26 de pagini din teza de doctorat a acestuia erau copiate.  Ulterior, Emilia Șercan a demonstrat că încă 40 de pagini nu fuseseră analizate de acea comisie, așa că a fost depusă o nouă sesizare pe această temă.

Asta a determinat retragerea titlului științific în cazul procurorului CSM.

De altfel, Emilia Șercan descrie întreaga situație într-o postare pe o rețea de socializare.

Un alt doctor este lăsat de CNATDCU fără prețiosul titlu științific – procurorul CSM Codruț Olaru, care a fost coordonat de profesorul, avocatul, notarul, procurorul comunist, judecătorul CCR, membrul comisiei de la Veneția, ministrul justiției și rectorul (oi fi uitat ceva?) Tudorel Toader. Olaru a primit un verdict de plagiat în aprilie 2020, deși comisia de atunci a constat că 26 de pagini din teză sunt plagiate. Aceeași comisie nu a analizat alte circa 40 de pagini, pentru că altfel nu mai putea să propună și să obțină păstrarea titlului.
Pentru acele pagini neverificate a fost depuse o nouă sesizare, iar CNATDCU a stabilit joia trecută că teza lui Olaru este plagiată „grosier” și a decis retragerea titlului de doctor în drept. La precedenta sesizare, verdictul CNATDCU a fost blocat cu ajutorul lui Tudorel Toader timp de un an și opt luni. Acum, în disperare de cauză, Olaru a deschis un proces în instanță prin care a încercat blocarea decizie după ce o comisie de lucru a constatat că teza e plagiată, dat înainte de pronunțarea Consiliului General al CNATDCU.„, arată Emilia Șercan.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare