marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialMaia Sandu și Laura Codruța Kovesi, în topul celor mai influenți 28...

Maia Sandu și Laura Codruța Kovesi, în topul celor mai influenți 28 de europeni!

Potrivit Politico.eu, Maia Sandu și Laura Codruța Kovesi se numără printre cei 28 de „influenți ai Europei”. În topul din acest an se află și Olaf Scholz, Emmanuel Macron, Christine Lagarde, Frans Timmermans sau Donald Tusk.

Procurorul european anti-corupție, Laura Codruța Kovesi, este inclusă în categoria: „The Doers” (Cei care fac) și misiunea ei este descrisă ca fiind aceea de a curăța Europa.

În calitate de prim procuror-șef al Uniunii Europene, ea are mandatul de a elimina frauda care implică fonduri UE și crima organizată, o premieră, exact când aceasta începe să transfere miliarde în numerar. Aceasta îi conferă o mare putere, chiar dacă încă se bazează pe instanțele naționale pentru a desfășura procese reale. (…) Kövesi este deja un nume important în România natală (ea și-a câștigat un loc într-un POLITICO 28 anterior pentru munca depusă în acuzarea politicienilor corupți în calitate de șef al Direcției Naționale Anticorupție a României). Și la noul ei loc de muncă, ea a început rapid. În primele patru luni ale mandatului ei, care a început în această vară, echipa Parchetului European (EPPO) s-a ocupat de peste 2.000 de rapoarte de infracțiuni și 350 de investigații„,  scrie Politico.

O altă personalitate ajunsă în topul Politică, însă la categoria „The Dreamers” (Visătorii) este președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aceasta bucurându-se și de o largă apreciere în România. Ea este descrisă de Politico ca fiind personalitatea influentă care are rolul crucial de a echilibra Vestul și Estul.

Provocarea Maiei Sandu va fi echilibrarea Estului și Vestul, în timp ce conduce cea mai săracă țară a Europei din apele tulburi în care a fost înfundată de la sfârșitul Războiului Rece. Liderul cel mai sincer reformist al țării de când s-a despărțit de Uniunea Sovietică în urmă cu trei decenii, Sandu are acum spațiul politic pentru a începe să-și promoveze agenda de reforme interne. Aceasta include angajamente de a pune capăt fărădelegii și de a elimina corupția, ridicând în același timp nivelul de trai.„, arată Politico.

Topul Politico al celor mai influenți 28 de europeni este structurat pe mai multe categorii: The Doers, The Dreamers și The Disrupters, incluzând personalitățile remarcabile din spațiul european, fiecare dintre ele reprezentând un anumit tip de putere.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare