miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneÎn România, peste 350.000 de oameni fac un spital: "Dăruiește Viață" spune...

În România, peste 350.000 de oameni fac un spital: „Dăruiește Viață” spune poveștile lor

România e țara în care ONG-urile construiesc spitale, nu statul. Și acesta este un fapt. Un alt fapt e că peste 350.000 de români contribuie, prin donațiile lor, la construirea de spitale și la îmbunătățirea condițiilor din sistemul sanitar, iar asociația „Dăruiește Viață” a decis să le spună poveștile.

În luna decembrie, Asociația „Dăruiește Viață” lansează campania ”350.000 de motive. Un Spital de Copii” pentru a strânge fonduri pentru cel mai ambițios proiect al Asociației, primul Spital construit de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Un proiect pilot care va redefini modul în care se oferă îngrijire medicală în România.

Proiectul este realmente impresionant, însă, având în vedere, realizările anterioare ale asociației, nu pare prea greu de îndeplinit. Cu atât mai mult cu cât un număr foarte mare de români donează constant pentru îmbunătățirea sistemului sanitar.

Motivele pentru care oamenii donează către „Dăruiește Viață” sunt numeroase. Fie că au avut membri ai familiei bolnavi și au înțeles cât de gravă e situația în spitalele actuale, fie pentru că vor să contribuie la îmbunătățirea condițiilor din spitale, fie pentru că, pur și simplu, simt că astfel chiar fac fapte bune.

Asociația a decis să spună unele dintre poveștile și motivele donatorilor.

”Îmi doresc ca mamele să aibă siguranță, să aibă încredere, să aibă confort. Îmi doresc ca mamele să poată să fie moral susținute, în primul rând. Și îmi doresc un personal bine pregătit și un personal care să nu-și dorească să părăsească România” – a mărturisit Bianca Bodocean, o mămică din Baia Mare care a devenit donatoare după ce a trecut cu fetița ei, Iris, prin experiența din spitalele actuale.

”Mi-a plăcut transparența. Faptul că am văzut concret ce faceți și nu doar vorbe frumoase. Este și o formă de protest. Fac ceva.” – a spus Sandra Stoica, care redirecționează 20% din impozitul micii afaceri de familie către Asociație.

Fondatoarele Asociației, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, cred că realizările lor sunt încă într-o fază incipientă și își doresc să facă mult mai mult, însă au nevoie de susținere. Și ea poate fi oferită fie prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit, fără niciun cost, până la finalul anului, fie prin donații online sau prin SMS

”Într-un context în care este mult mai ușor să te resemnezi și să nu faci nimic, peste 350.000 de oameni și peste 5.600 de companii au ales să facă ceva. Să facă Spitalul de Copii. Le mulțumim tuturor celor care ne susțin, îi invităm să ne rămână alături în continuare și să-și convingă și prietenii, cunoscuții, șefii să se implice. Pentru că munca noastră este abia la început. Avem nevoie de perseverență în demersul nostru – propunem un proiect pilot, un alt mod de a face lucrurile care să aducă beneficii tuturor părților implicate: pacienți, familiile lor, cadre medicale, autorități.”, a punctat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

”Toate realizările Dăruiește Viață se datorează donatorilor și sponsorilor care ne-au susținut de-a lungul timpului. Faptul că #NoiFacemUnSpital a strâns o comunitate atât de mare este o dovadă incredibilă de încredere, dar și o responsabilitate enormă. Motivele din spatele fiecărei donații ne inspiră și ne oferă energia de a merge mai departe. Avem datoria ca împreună să facem Spitalul care va pune cu adevărat pacientul în centrul actului medical. ”, a spus și cealaltă „jumătate” a Asociației, Carmen Uscatu.

Toți cei care donează pentru construirea unui spital de la zero sunt invitați de cele două fondatoare ale Asociației „Dăruiește Viață” să scrie, pe conturile lor de socializare de ce susțin proiectul, folosind hastag-ul: #motivulmeu. Astfel, poveștile donatorilor vor fi cunoscute și vor ajunge să mobilizeze și mai mută lume să se implice în scopul însănătoșirii unui sistem sanitar destul de bolnav, pentru care statul nu face prea multe.



Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare