joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAUR, un nou episod de propagandă rusească. Andrușceac se revoltă contra Vestului...

AUR, un nou episod de propagandă rusească. Andrușceac se revoltă contra Vestului care ,,ne fură”

În plin context geopolitic tensionat în care se află inclusiv România, generat de invazia rusească din Ucraina, deputatul AUR Antonio Andrușceac este astăzi protagonistul unui nou episod de propagandă rusească.

CITIȚI ȘI: AUR își dezvăluie tendințele rusofile. Lavric: ,,Noi nu avem un echivalent al lui Putin aflat la Putere”

Comentând la o postare pe Facebook, Antonio Andrușceac se revoltă împotriva occidentalilor care ,,fură” România, adăugând că interesul țării noastre nu este de a schimba un ,,opresor” cu altul, insinuând că UE și NATO ar fi entități represive.

,,Pentru toti tradatorii: Ca te fura aia de la est sau cei de la vest, tot furat esti ! Ca-ti iau rusii graul sau te obliga americanii sa le dai porumbu’, tot jefuit esti. Cine nu-i de acord cu jaful noilor ‘ aliati’ nu-i nici pro-rus, nici putinist, ci doar atrage atentia ca interesul României nu este sa schimbe un opresor cu altul, ci sa ramana un stat suveran, si o voce auzita si bagata in seama in interiorul UE si NATO, si nu tratata ca o colonie sau moneda de schimb ca la Ialta si la Malta…”, a scris pe Facebook Antonio Andrușceac. (puteți accesa AICI comentariul deputatului AUR)

În acest sens, amintim că deputatul AUR Antonio Andrușceac a fost protagonistul unui alt episod de propagandă rusească, atunci când a promovat la începutul lunii februarie, într-o emisiune la Realitatea PLUS, ideea potrivit căreia nu doar Rusia ar fi de vină pentru actuala situație tensionată din regiune, ci și NATO, adăugând că România și Alianța Nord-Atlantică ar trebui să se uite mai mult către sensibilitățile Kremlinului. Declarațiile au fost condamnate imediat în emisiune de Ioana Constantin, fost vicepreședinte al PMP, respectiv de Mario de Mezzo, vicepreședinte al PNL Sector 5. (puteți urmări emisiunea AICI)

,,În primul rând vreau să fac o considerație la modul general în ceea ce privește politica țărilor NATO, respectiv politica externă a României. Din punctul meu de vedere, în momentul în care se ajunge la un conflict armat diplomația a eșuat. Noi trebuie să fim, fără a deveni părtinitori sau fără ca unii sau alții să pună etichete unui partid sau altuia, conștienți de balanța de putere care există în lume și va exista în permanență.

Trebuie să fim atenți în politica externă și în diplomația pe care o facem la nivelul României, dar și ca membru NATO la sensibilitățile fiecărei părți. Lucrurile astea înseamnă o rezolvare la masa negocierilor, nu pe câmpul de luptă. Asta e ceea ce cred că a fost deficitar în ultimul timp și mai ales de când balanța asta de putere ce era deținută de SUA și de Rusia a fost schimbată. Au intervenit acum și alți jucători care sunt importanți. Este China, mai apar tot felul de alte puteri mai mult sau mai puțin controlabile.

Lucrurile sunt dinamice și în această zonă, iar dacă noi nu găsim soluțiile cele mai bune pe plan diplomatic rezolvarea în zona militară nu avantajează pe nimeni. De aceea, eu m-aș feri de etichete, care sunt buni și care sunt răi, în această situație în care ne aflăm. E clar că fiecare a greșit. Ca să facem un pas mai departe trebuie să pornim de la un adevăr comun acceptabil. Unul dintre aceste adevăruri ar putea fi negocierea în care fiecare parte să fie atentă, așa cum am mai spus, la sensibilitățile celuilalt. Să nu privim din prima cu ostilitate”, a spus deputatul AUR.

La comentariile celor din platou, Andrușceac a ripostat, menționând că este specializat în filosofia conflictului și că are convingerea că partidul din care face parte e unul care va câștiga alegerile.

,,După ani de zile în care România a fost reprezentată cu basca în mână în toate structurile din care facem parte, nu ca parteneri egali, ci ca vasali, oamenii simt nevoia de demnitate națională, de a fi respectați acolo unde mulți dintre ei au ajuns fără voia lor, împinși de nevoile economice. Eu nu vă vorbesc din cărți sau din punctajul de partid. Ceea ce am spus referitor la războiul din Ucraina vine din cunoașterea pe care am dobândit-o ca om. Am făcut studii de analiză și soluționare a conflictelor. Eu vă spun din cărți cum se tratează lucrurile astea și cum se evită ajungerea la un conflict armat. Nu vreau să intru în amănuntele astea. Nu trebuie să sperie pe nimeni că un partid cu valori naționale, suveraniste va ajunge la putere. E foarte clar că vom ajunge la putere prin voința poporului român și a celor pe care-i reprezentăm”, a conchis deputatul AUR.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare