sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiPrimăria Alexandria angajează jurnaliști la Apă-Canal și la Administrare Imobile

Primăria Alexandria angajează jurnaliști la Apă-Canal și la Administrare Imobile

Reședința județului Teleorman este un loc în care orice aberație se poate întâmpla într-un mod aproape firesc. Astfel, după ce și-a angajat finii la primărie, Victor Drăgușin a început racolarea de jurnaliști. Unii dintre ei au renunțat la presă după încadrarea în treburile statului, dar alții continuă să pretindă că informează publicul, în timp ce se specializează pe bani publici în tainele canalizării și administrării locuințelor.

Pentru cei care nu cunosc situația la nivel local, facem precizarea că primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, are, ca orice muritor, niște fini. Cristina și Octavian Teodorescu au făcut subiectul mai multor investigații de presă, de vreme ce firma lui Octavian, finul primarului, era abonată permanent la banii orașului, iar fina se ocupa cu sfătuirea nașului, în timp ce în acte figura drept polițist local. Între timp, Octavian Teodorescu a devenit șef peste târguri și piețe, iar Cristina Teodorescu și-a continuat activitatea de consilier al primarului, intrând totuși în legalitate, odată cu plecarea din Poliția Locală. Interesant acum pare și faptul că punctul de plecare al celor doi fini în carieră a fost presa, atât Cristina, cât și Octavian lucrând inițial la un post de radio local.

Spunem asta, pentru că primarul Alexandriei are o apetență specială în a angaja jurnaliști în primărie sau în instituțiile subordonate. De-a lungul vremii, mai mulți oameni din presa locală au ajuns slujbași la stat, cu sprijinul primarului Alexandriei, căruia îi place să-și țină potențialii dușmani sub directa supraveghere. Totuși, Cristina și Octavian Teodorescu, dar și restul jurnaliștilor locali ai Teleormanului racolați de Drăgușin, au avut bunul simț de a pleca din domeniul presei.

Nu același lucru se poate spune despre o anume Violeta Mocanu. Tânăra nu are o notorietate specială în mediul jurnalistic local (și așa extrem de sărac și de compromis), însă cert e că și-a deschis recent un site pe cont propriu, unde pretinde că informează publicul. Spunem că pretinde, pentru că numai informare corectă nu poate veni din partea unui angajat al administrației locale, controlate de partide politice.

Ei bine, această tânără a fost angajată, cu sprijinul evident al primarului Alexandriei, la Tr Administrare Imobile, societate subordonată primăriei, unde lucrează 8 ore/zi cu un salariu de 3.400 lei  și la Apa Serv, unde lucrează 2 pe/zi cu un salariu de 1750 lei. În timpul programului de lucru la stat, tânăra scrie texte prin care pretinde că informează publicul și încheie contracte de publicitate cu alte companii de stat sau private din județ. Pare combinația perfectă!

Dezvăluirea a fost făcută de consilierul local Gabriel Bulumac, care povestește că a intrat în posesia documentelor care atestă salarizarea Violei Mocanu și a finilor Teodorescu de la o sursă de încredere din primărie.

Mai grav este faptul că ea (n.r. – Violeta Mocanu) este “folosită” de grupul vesel din primărie și pe la diverse comisii și grupuri de lucru, unde apare chiar pe Hotărâri ale Consiliului Local – de data asta, ea este prezentată drept “Reprezentant Societatea Civilă din partea Ziarului Teleormanul.„, completează consilierul local.

Deci ce avem noi aici? Avem un specialist în apă-canal, un specialist în administrarea imobilelor, un reprezentant al societății civile și un jurnalist. Toate într-una!

Dar dincolo de speța concretă a Violetei Mocanu, remarcăm faptul că această determinare în a racola presa și de a o subordona politicului prin posturi plătite politic este exact motivul care a determinat ca județul Teleorman să rămână ancorat în comunism, să nu aibă presă liberă și, astfel, piciorul pe grumazul populației s-a păstrat și continuă să se păstreze, după câte se vede, chiar și după ce Dragnea și-a ispășit sentința și și-a încheiat parcursul politic. Tradiția e dusă mai departe prin drăgușini de tot felul, iar absurdul continuă să se petreacă fără reproș…

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare