vineri, mai 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEuroparlamentarii USR solicită Ungariei deblocarea graniței pentru deplasarea refugiaților

Europarlamentarii USR solicită Ungariei deblocarea graniței pentru deplasarea refugiaților

La inițiativa deputatului european Vlad Gheorghe, delegația USR a solicitat Comisiei Europene să intervină pentru a ridica regulile impuse de Ungaria care nu mai permit refugiaților ucraineni să treacă granița fără pașaport biometric sau viză.

Am cerut să se intervină imediat în mod direct pe lângă ministrul de Interne al Ungariei pentru a pune capăt acestei blocări absolut de neexplicat a refugiaților din Ucraina și a le oferi protecția cuvenită. Oamenii sunt obosiți, speriați, într-o stare fizică și emoțională grea și nu au nevoie de noi obstacole după ce abia au scăpat de război”, spune europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Solicitarea arată că modul în care sunt tratați refugiații ucrainieni la granița cu Ungaria este inadmisibil.

Credem că sunteți la fel de îngroziți ca și noi la vederea acestui mod inuman de a trata refugiații ucraineni care au o mare nevoie de adăpost și asistență și care stau adesea la coadă timp de 60 de ore pentru a intra la graniță. În situația actuală, persoanele care fug de războiul din Ucraina nu au nicio posibilitate de a obține astfel de documente și este absurdă cererea Ungariei„, se mai arată în solicitarea delegației USR către comisarii europeni.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare