Europarlamentarii USR solicită Ungariei deblocarea graniței pentru deplasarea refugiaților

Europarlamentarii USR solicită Ungariei deblocarea graniței pentru deplasarea refugiaților

La inițiativa deputatului european Vlad Gheorghe, delegația USR a solicitat Comisiei Europene să intervină pentru a ridica regulile impuse de Ungaria care nu mai permit refugiaților ucraineni să treacă granița fără pașaport biometric sau viză.

Am cerut să se intervină imediat în mod direct pe lângă ministrul de Interne al Ungariei pentru a pune capăt acestei blocări absolut de neexplicat a refugiaților din Ucraina și a le oferi protecția cuvenită. Oamenii sunt obosiți, speriați, într-o stare fizică și emoțională grea și nu au nevoie de noi obstacole după ce abia au scăpat de război”, spune europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Solicitarea arată că modul în care sunt tratați refugiații ucrainieni la granița cu Ungaria este inadmisibil.

Credem că sunteți la fel de îngroziți ca și noi la vederea acestui mod inuman de a trata refugiații ucraineni care au o mare nevoie de adăpost și asistență și care stau adesea la coadă timp de 60 de ore pentru a intra la graniță. În situația actuală, persoanele care fug de războiul din Ucraina nu au nicio posibilitate de a obține astfel de documente și este absurdă cererea Ungariei„, se mai arată în solicitarea delegației USR către comisarii europeni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.