sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDivergențe în linia de comunicare a Kremlinului privind trupele din Ucraina. Putin,...

Divergențe în linia de comunicare a Kremlinului privind trupele din Ucraina. Putin, contrazis de Ministerul Apărării

Ministerul rus al Apărării a admis miercuri, 9 martie, că folosește recruți în invazia în curs din Ucraina, în pofida insistențelor repetate ale președintelui Vladimir Putin potrivit cărora forțele militare ale Kremlinului iau în considerare doar luptătorii profesioniști.

Această precizare surprinzătoare a Ministerului Apărării al Rusiei vine atât după ce Putin a negat anterior – în repetate rânduri – folosirea recruților în război, cât și la o zi după ce dictatorul de la Kremlin s-a adresat, de 8 martie, femeilor drage ale celor trimiși la luptă.

,,Aș dori să mă adresez mamelor, soțiilor, surorilor, mireselor și prietenelor soldaților și ofițerilor noștri care se află acum în luptă”, a declarat marți, 8 martie, Vladimir Putin.

,,Știu cât de îngrijorate sunteți pentru cei dragi. Puteți fi mândre de ei, așa cum întreaga țară este”, a continuat Putin.

Însă, Ministerul rus al Apărării a dezvăluit miercuri inclusiv că unii dintre recruții trimiși la război au fost capturați de forțele ucrainene, potrivit unui raport Reuters, consultat de Fox News.

Mai mult, Putin a fost acuzat luni de un grup de mame că le-a trimis fiii la război pentru a fi ,,carne de tun”.

,,Cu toții am fost înșelați!”, a strigat o femeie către Sergey Tsivilev, guvernatorul regiunii Kuzbass din Siberia, într-un videoclip tradus de Telegraph.

,,Au fost trimiși acolo drept carne de tun. Sunt tineri. Au fost nepregătiți!”, a mai strigat aceasta.

De la începutul invaziei rusești din Ucraina până în prezent, oficialii americani au estimat că au fost uciși peste 3.000 de soldați ruși. (sursa: Fox News)

Sursa foto: AP

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare