marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneClotilde Armand: "Fac un un apel către toți edilii să lase presa...

Clotilde Armand: „Fac un un apel către toți edilii să lase presa adevărată în pace”

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a depus la DIICOT o plângere prin care cere procurorilor să investigheze presupuse acțiuni de presiune și șantaj făcute ale unor jurnaliști, printre care se numără Cătălin Tolontan, Mihai Toma, Mircea Marian și Sabin Orcan. Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, face un apel la edili să nu mai exercite astfel de presiuni asupra jurnaliștilor.

Totul se întâmplă ca urmare a unor investigații jurnalistice, publicate de ziarul Libertatea, care l-au deranjat pe primarul sectorului 4 și care a și cerut instanței de judecată sprijin în ștergerea articolelor despre el, precum și pedepsirea penală a acestora. Evident, pentru că lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit, Daniel Băluță s-a adresat DIICOT și a acuzat mai mulți jurnaliști de constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit site-ului Libertatea, Mihai Toma și Cătălin Tolontan au discutat, aproximativ 45 de minute fiecare, cu un procuror DIICOT după ce, „primarul Băluță a făcut mai multe plângeri”.

La ieșirea de la DIICOT, Cătălin Tolontan a spus că „nu pot vorbi despre conținutul discuțiilor sau al plângerii, dar pot spune că e o zi bună pentru publicul din România pentru că oamenii pot vedea cum un primar și politician deopotrivă ne propune o țară în care relatările despre activitatea autorităților publice să fie socotite crime. Iar jurnaliștii care scriu merită pedepsiți pentru că ar fi organizați între ei să facă asta, crede Daniel Băluță”.

Primarul sectorului 1 al capitalei, Clotilde Armand, a reacționat la această situație și face un apel către edili și aleși locali să nu mai pună astfel de presiuni asupra presei incomode, pentru că adevărul, chiar dacă nu e plăcut, trebuie să fie cunoscut de public. Aceasta și-a manifestat pe Facebook și susținerea pentru Cătălin Tolontan, pe care îl consideră unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație din România.

Am văzut zilele acestea cum un primar al Bucureștiului încearcă să-l intimideze pe unul din cei mai buni jurnaliști de investigații din România pentru că a „îndrăznit” să scoată la lumină multe nereguli făcute de edil. Primarul Sectorului 4 a făcut plângere pe numele jurnalistului Cătălin Tolontan pentru constituirea unui grup infracțional organizat și șantaj.
Fac un un apel către toți edilii și aleșii locali să lase presa adevărată în pace să-și facă treabă, să nu mai hărțuiască jurnaliștii de investigații. Da, când spun presa adevărată mă refer la jurnaliștii care refuză să primească bani de la primari pentru a scrie minciuni frumoase despre aceștia, refuză să primească alte cadouri și beneficii de la autoritățile locale. Ceea ce rezistă cu adevărat într-o democrație este adevărul. Indiferent dacă acesta este incomod sau nu.„, a scris Armand pe Facebook.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare