vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneManagerul Spitalului din Craiova: "Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării...

Managerul Spitalului din Craiova: „Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii vor ajunge la spital”

În timp ce spitalele se sufocă, iar oamenii mor în fiecare zi, mii de români ies pe străzi și dau foc măștilor, în semn de revoltă împotriva restricțiilor impuse de guvernanți.

Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic de Urgență din Craiova, a decis să posteze pe Facebook imagini din secția de Terapie Intensivă a spitalului, pentru a le arăta protestatarilor că riscul expunerii pe care ei o practică în aceste zile este cât se poate de serios.

Protestele din toată țara îi sperie pe medici, pentru că riscul de infectare în aceste mulțimi este realmente foarte serios și asta poate duce la o creștere semnificativă a cazurilor medii și grave din unitățile spitalicești. Ca atare, sunt medici care cred că e util și chiar important ca oamenii să vadă ce se întâmplă efectiv în saloanele de terapie intensivă.

Și asta crede și managerul Spitalului de Urgență din Craiova, care a și scris un mesaj legat de felul în care poate evolua pandemia, având în vedere presiunea aceasta publică suprapusă peste presiunea de ordin medical.

Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii, vor ajunge la spital… unii vor scăpa ușor, alții nu… unii vor ajunge in ATI, alții vor alege să se trateze acasă… unii vor supraviețui, alții, nu…(pentru că ajung prea târziu la un spital, când nu se mai poate face nimic)… unii vor înțelege că era bine sa poarte masca… alții nu vor înțelege nici atunci… unii vor afla că există COVID, alții nu… Cam asta este…Până atunci, purtați masca de protecție… o sa ne fie mai bine! Tuturor!„, a scris Laurențiu Ivanovici pe Facebook.

Peste o mie de oameni au protestat noaptea trecută la Craiova împotriva restricțiilor sanitare și de circulație impuse de autorități. Protestul a fost, potrivit unor surse locale, coordonat de activiști ai filialei AUR din Craiova.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare