joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAna Birchall: "Nu e frumos, domnule Ion, să fii la justiție și...

Ana Birchall: „Nu e frumos, domnule Ion, să fii la justiție și să îți arogi ce nu e al tău!”

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, se exprimă tot mai des public împotriva actualului ministru al Justiției, Stelian Ion, considerând dezamăgitoare prestația acestuia.

Spiritele s-au încins, pe bună dreptate, și mai tare după amendamentul care oferă super-imunitate magistraților.

Astăzi, Stelian Ion a anunțat că a trimis către CSM cele trei proiecte „pentru repararea legilor justiției după PSD”.

Ana Birchall a reacționat, însă, ferm: „Nu e frumos, domnule Ion, să fii la justiție și să îți arogi ce nu e al tău!”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a anunțat astăzi cu entuziasm faptul că epoca PSD e pe cale să fie depășită și în materie de justiție, după ce proiectele de reparare a legilor justiției au fost trimise la CSM.

Astfel, s-ar elimina modificările „soldaților lui Dragnea” – Nicolicea, Iordache și Nicolae – în materie de justiție românească. Cu acest prilej, Ion promite independența procurorilor, clarificarea mecanismului de numire și revocare a procurorilor de rang înalt și instituirea unui nou sistem de alegere a membrilor CSM.

Proiectele țin cont de recomandările Comisiei Europene, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Scopul final este o justiție independentă și eficientă, dar și eliminarea MCV pentru România.”, a mai precizat Stelian Ion.

Însă fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a remarcat că, prin această mutare, Stelian Ion își arogă merite care nu-i aparțin. Aceasta arată că proiectele de legi ale justiției erau deja scrise și că ministrul justiției se cam laudă acum cu munca altora.

Remarcabil travaliul domnului ministru Ion, după sforțări îndelungate care au durat 3 luni de zile, a reușit să semneze și să pună în dezbatere publică proiectele de legi ale justiției pe care le-a găsit de-a gata scrise pe birou, puse în dezbatere publică încă … din septembrie 2020 cu termen de consultare publică martie 2021. I-a luat mult mai puțin să se și laude pe facebook cu munca altora. Nu e frumos, domnule Ion … mai ales sa fii la justiție și să îți arogi ce nu e al tău.„, a remarcat Ana Birchall.

De fapt, proiectele de lege prezentate astăzi de Stelian Ion sunt rezultatul muncii grupurilor de lucru înființate de Ana Birchall în vara anului 2019 în cadrul Ministerului Justiției și a eforturilor lui Cătălin Predoiu. Practic, Stelian Ion nu a făcut niciun efort, în afară de acela de a se promova public, iar asta nu a putut rămâne fără ecou în mediile de specialitate.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare