vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Voiculescu: "Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici"

Vlad Voiculescu: „Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

Protestele din ultimele zile pun, într-un mod direct, presiune pe cadrele medicale. Cu atât mai mult cu cât la Bacău, protestatari nemulțumiți de restricții au scandat în curtea unui spital: „Asasinii! Asasinii!”, cu referire la medici.

Aceste manifestații îndreptate asupra celor care au un rol esențial în limitarea efectelor pandemiei sunt realmente periculoase, iar interesul public este acela de a proteja cadrele medicale de astfel de manifestări cel puțin condamnabile.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu s-a referit astăzi la acest subiect, al protestelor, despre spune că ” au justificări”, dar se declară furios în legătură cu agresivitatea manifestată de protestatari la adresa cadrelor medicale.

Cred că s-a ajuns ceva cam departe, în special cu violența și agresivitatea la adresa cadrelor medicale și personalului din spital în mai multe locuri din țară. Și asta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general, de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au nevoie.

Cei care au fost în curți ale spitalelor la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit. Și m-aș opri deocamdată aici.

În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, sunt oameni în ATI, sunt oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și de multe ori în curtea spitalelor sunt aparținători ai acestor persoane care așteaptă vești bune și cu siguranță nu așteaptă ca cei care trebuie să se concentreze pe a-i salva să fie înjurați, să fie învinovățiți de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea.„, a declarat ministrul Sănătății.

Voiculescu a mai adăugat că ignoranța nu justifică astfel de atitudini și manifestări și că ele nu ar trebui să se mai repete.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare