joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Voiculescu: "Dacă superi prea tare sistemul, nici nu mai are nevoie...

Vlad Voiculescu: „Dacă superi prea tare sistemul, nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”

La două zile după revocarea lui din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a ieșit public pentru a vorbi despre mandatul său de 113 zile. Acesta arată că plecarea sa forțată este o consecință a faptului că a supărat „prea tare” sistemul.

Voiculescu a spus că a preluat un Minister al Sănătății în colaps și că a fost preocupat să construiască o echipă care, în timp, să rezolve din problemele sistemului sanitar românesc.

Cu toate acestea, fostul ministru susține că nu a avut timpul necesar la dispoziție și că, pe lângă asta, a greșit așteptându-se la decență din partea presei și politicienilor.

Mandatul meu s-a încheiat acum două zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile de mandat și 113 zile de ciocniri între mentalități. (…) Sunt aici să vă spun și m-am gândit mult care să fie abordarea, aș prefera să fiu cât se poate de sincer și să spun că în continuare mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat. Mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, cei care așteptau o schimbare de multă vreme, cei care au văzut zilele astea realitatea, și anume dacă superi prea tare sistemul, atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.„, a semnalat Voiculescu în cadrul discursului său de final de mandat.

Cred că am greșit în anumite aspecte și atunci când m-am așteptat la o anumită decență din partea multor politicieni sau din partea unei părți a presei, cred că am greșit„, a mai punctat Voiculescu.

El spune că i s-au pus, de-a lungul mandatului său de 113 zile, mai multe bețe în roate, preponderent din mediul politic și din partea guvernului. De altfel, a spus că premierul României, Florin Cîțu, nu a discutat niciodată cu Ministerul Sănătății și s-a comportat ca „primul epidemiolog al țării”, deși nu știe despre ce vorbește când vine vorba despre sănătate.

Fiecare accident din sistemul sanitar a fost folosit politic de către Opoziție. Ceea ce este nefiresc e ca partenerii de coaliție să folosească accidente care nu țineau de Ministerul Sănătății. Lucrurile astea le-am lăsat să treacă, pentru că m-am gândit că într-un guvern de coaliție există totuși niște limite. Se pare că aceste limite există doar pentru oamenii de bună credință„., a mai arătat acesta.

Voiculescu l-a atacat dur pe Florin Cîțu și l-a comparat cu Tudorel Toader, în privința evaluărilor subiective pe care le face.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare