Vlad Voiculescu: „Dacă superi prea tare sistemul, nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”

Vlad Voiculescu: „Dacă superi prea tare sistemul, nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”

La două zile după revocarea lui din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a ieșit public pentru a vorbi despre mandatul său de 113 zile. Acesta arată că plecarea sa forțată este o consecință a faptului că a supărat „prea tare” sistemul.

Voiculescu a spus că a preluat un Minister al Sănătății în colaps și că a fost preocupat să construiască o echipă care, în timp, să rezolve din problemele sistemului sanitar românesc.

Cu toate acestea, fostul ministru susține că nu a avut timpul necesar la dispoziție și că, pe lângă asta, a greșit așteptându-se la decență din partea presei și politicienilor.

Mandatul meu s-a încheiat acum două zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile de mandat și 113 zile de ciocniri între mentalități. (…) Sunt aici să vă spun și m-am gândit mult care să fie abordarea, aș prefera să fiu cât se poate de sincer și să spun că în continuare mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat. Mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, cei care așteptau o schimbare de multă vreme, cei care au văzut zilele astea realitatea, și anume dacă superi prea tare sistemul, atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.„, a semnalat Voiculescu în cadrul discursului său de final de mandat.

Cred că am greșit în anumite aspecte și atunci când m-am așteptat la o anumită decență din partea multor politicieni sau din partea unei părți a presei, cred că am greșit„, a mai punctat Voiculescu.

El spune că i s-au pus, de-a lungul mandatului său de 113 zile, mai multe bețe în roate, preponderent din mediul politic și din partea guvernului. De altfel, a spus că premierul României, Florin Cîțu, nu a discutat niciodată cu Ministerul Sănătății și s-a comportat ca „primul epidemiolog al țării”, deși nu știe despre ce vorbește când vine vorba despre sănătate.

Fiecare accident din sistemul sanitar a fost folosit politic de către Opoziție. Ceea ce este nefiresc e ca partenerii de coaliție să folosească accidente care nu țineau de Ministerul Sănătății. Lucrurile astea le-am lăsat să treacă, pentru că m-am gândit că într-un guvern de coaliție există totuși niște limite. Se pare că aceste limite există doar pentru oamenii de bună credință„., a mai arătat acesta.

Voiculescu l-a atacat dur pe Florin Cîțu și l-a comparat cu Tudorel Toader, în privința evaluărilor subiective pe care le face.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.