vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialTimișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană. Fritz: "Am discutat deblocarea...

Timișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană. Fritz: „Am discutat deblocarea finanțării multianuale”

Președintele Senatului, Anca Dragu, a fost prezentă astăzi într-o vizită de lucru la Timișoara, unde a discutat cu primarul Dominic Fritz diverse aspecte legate de dezvoltarea orașului, dar, mai ales, despre perspectiva transformării în Capitală Culturală Europeană.

Vizita Ancăi Dragu a fost interpretată ca un mod de susținere parlamentară a orașului Timișoara, iar asta le dă un oarecare aplomb celor din administrația locală, care pregătesc un proiect uriaș pentru oraș. Practic, Timișoara ar trebui să devină capitală culturală europeană. Dar, în acest sens, e nevoie de susținere din partea administrației centrale și Dominic Fritz știe acest lucru.

Așa că astăzi și-a petrecut ziua în compania președintelui Senatului, Anca Dragu, discutând, printre altele, și deblocarea finanțării multianuale, care ar permite chiar din acest an demararea evenimentelor culturale, atât de necesare pentru atingerea obiectivului ambițios al administrației locale.

Președinta Senatului a avut ocazia să vadă cu ochii ei potențialul enorm pe care îl are orașul, mai ales în contextul celui mai important proiect al orașului în acest secol, cel al Capitalei Culturale Europene. Noi, aici, în Timișoara, am pornit într-o nouă direcție pentru a debloca proiectul, dar avem nevoie de susținerea întregii administrații centrale, inclusiv a Parlamentului, pentru ca acest titlu să aibă impactul pe care ni-l dorim cu toții.
Pe lângă aspectele tehnice, am discutat și despre un lucru absolut crucial, și anume deblocarea finanțării multianuale, care presupune o modificare legislativă și care ne va permite să angajăm încă din acest an anumite evenimente care vor marca anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.”, a scris astăzi Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare