Timișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană. Fritz: „Am discutat deblocarea finanțării multianuale”

Timișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană. Fritz: „Am discutat deblocarea finanțării multianuale”

Președintele Senatului, Anca Dragu, a fost prezentă astăzi într-o vizită de lucru la Timișoara, unde a discutat cu primarul Dominic Fritz diverse aspecte legate de dezvoltarea orașului, dar, mai ales, despre perspectiva transformării în Capitală Culturală Europeană.

Vizita Ancăi Dragu a fost interpretată ca un mod de susținere parlamentară a orașului Timișoara, iar asta le dă un oarecare aplomb celor din administrația locală, care pregătesc un proiect uriaș pentru oraș. Practic, Timișoara ar trebui să devină capitală culturală europeană. Dar, în acest sens, e nevoie de susținere din partea administrației centrale și Dominic Fritz știe acest lucru.

Așa că astăzi și-a petrecut ziua în compania președintelui Senatului, Anca Dragu, discutând, printre altele, și deblocarea finanțării multianuale, care ar permite chiar din acest an demararea evenimentelor culturale, atât de necesare pentru atingerea obiectivului ambițios al administrației locale.

Președinta Senatului a avut ocazia să vadă cu ochii ei potențialul enorm pe care îl are orașul, mai ales în contextul celui mai important proiect al orașului în acest secol, cel al Capitalei Culturale Europene. Noi, aici, în Timișoara, am pornit într-o nouă direcție pentru a debloca proiectul, dar avem nevoie de susținerea întregii administrații centrale, inclusiv a Parlamentului, pentru ca acest titlu să aibă impactul pe care ni-l dorim cu toții.
Pe lângă aspectele tehnice, am discutat și despre un lucru absolut crucial, și anume deblocarea finanțării multianuale, care presupune o modificare legislativă și care ne va permite să angajăm încă din acest an anumite evenimente care vor marca anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.”, a scris astăzi Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.