vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneJurnalistul Roman Protasevich îl laudă pe Lukashenko într-o emisiune, după 10 zile...

Jurnalistul Roman Protasevich îl laudă pe Lukashenko într-o emisiune, după 10 zile de detenție

La zece zile după arestarea sa, Roman Protasevich apare public într-o emisiune TV în care laudă regimul din Belarus și pe Aleksandr Lukashenko.

După ce a fost luat cu forța de autoritățile din Belarus prin deturnarea unui avion de călători, despre jurnalistul Roman Protasevich s-a vorbit mult. O filmare din timpul detenției arăta un tânăr obosit și, foarte probabil, supus unor metode de tortură, dispus să recunoască orice i s-ar fi cerut pentru a se ști pe sine și pe ai lui în siguranță.

Televiziunea, apropiată regimului de stat din Belarus, l-a invitat pe jurnalist pentru a-și povesti „revelațiile” dobândite în detenție. Vizibil afectat de tot ce i se întâmplă, Roman Protasevich a izbucnit de mai multe ori în plâns. Deloc surprinzător, având în vedere traumele prin care a trecut, acesta a ajuns chiar să-l laude pe Lukashenko.

„Am înțeles că multe lucruri pentru care Lukashenko e criticat sunt doar încercări de a-l pune sub presiune și în multe dintre momente s-a comportat ca un om cu o determinare de fier”, a spus Protasevich, adăugând că îl respectă pe bărbatul puternic care conduce Republica Belarus.

Mai mult, acesta reiterează propaganda guvernamentală și susține că „Polonia și Lituania au un interes în a susține protestele din Belarus” și vorbește despre „o aprobare a Vestului” în acest sens.

Protasevich a mai spus că regretă faptul că a chemat oamenii la proteste, că nu se va mai implica în niciun fel de „jocuri murdare” și că speră că greșelile lui se vor șterge, astfel încât să se poată dedica familiei sale și oamenilor dragi din viața lui.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare