vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrințul austriac care l-a ucis pe ursul Arhur cere despăgubiri de un...

Prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arhur cere despăgubiri de un milion de euro de la Agent Green

Prințul Emanuel de Liechtenstein a intentat proces asociației de mediu Agent Green, cea care a atras atenția asupra faptului că vânătorul cu sânge albastru a ucis unul dintre cele mai rare exemplare de urs brun din Europa.

Acestuia i se alătură și prințul Dimitrie Sturdza, care crede că vânătoarea respectivă a fost una despre care s-a relatat în manieră eronată, ea fiind, în fapt, o vânătoare legală, avizată de Ministerul Mediului din România. Acesta a și dat unele declarații pe tema celebrei partide de vânătoare publicației Realitatea Oltului.

Prințul Dimitrie Sturdza spune că felul în care a fost prezentat public acest caz a fost exagerat întru totul și că ursul Arthur nu este cel mai mare urs din România, de vreme ce există și exemplare mai mari și mai rare.

Despre aceasta vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prințul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.„, a spus Sturdza pentru Realitatea Oltului.

Astfel, prințul austriac a intentat acțiune în instanță împotriva Asociației Agent Green, solicitând despăgubiri semnificative, în valoare de un milion de euro.

Informația a ajuns și la urechile lui Gabriel Păun, președintele Agent Green, care spune, însă, că nu a primit nicio citație și că are cunoștință despre intenția prințului austriac doar din presă.

„În primul rând, n-am primit nici la mine acasă, n-a venit nimic, nicio citație, n-a venit nici la adresa asociației, n-am găsit pe niciun portal de justiție. Nici nu vreau să-l provoc, avem destule procese. (…) Cu printul Sturdza ne-am intalnit la Balc, la vânătoarea lui Țiriac, acum vreo zece ani. Prințul Sturdza nu a avut nicio treabă cu omorârea ursului uriaț din Covasna. Pur și simplu am supărat vânătorii. Domnia sa nu are niciun argument legal pentru a mă dea în judecată pe mine sau pe Organizația pe care o reprezint.”,  a răspuns Păun unei întrebări adresate de jurnalistul Marius Tucă.

De altfel, Investigatoria a arătat că și o asociație de vânătoare din județul Harghita a formulat o plângere către Consiliul Național al Audiovizualului, pe tema comunicării de informații false în cazul uciderii ursului Arthur. Motivul? Asociația are dovezi că acesta nu era cel mai mare urs din România și consideră că această catalogare este un fake-news. Asociația avertiza, în luna mai, că va sesiza și Parchetul General pe această temă.

Ursul uriaș Arthur a fost ucis de un prinț austriac într-o arie protejată din județul Covasna. Momentul a trezit emoție publică și s-a lansat astfel și o petiție publică pentru interzicerea vânătorii de trofee.

Vânarea urșilor este una dintre cele mai bănoase activități posibile în România. Ca să ne facem o idee, recoltarea unui exemplar de urs nu coboară niciodată sub suma de 5000 de euro, dar poate ajunge, în funcție de anumite caracteristici ale animalului (blana, osatura) chiar și la 30.000 de euro.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

8 COMENTARII

  1. […] nu este cel mai mare urs din România, de vreme ce există și exemplare mai mari și mai rare, potrivit Investigatoria.ro Crește impozitul pe proprietate? Primari: Trebuie majorat, e mic în România față de UE. În […]

  2. […] nu este cel mai mare urs din România, de vreme ce există și exemplare mai mari și mai rare, potrivit Investigatoria.ro Crește impozitul pe proprietate? Primari: Trebuie majorat, e mic în România față de UE. În […]

  3. […] nu este cel mai mare urs din România, de vreme ce există și exemplare mai mari și mai rare, potrivit Investigatoria.ro Crește impozitul pe proprietate? Primari: Trebuie majorat, e mic în România față de UE. În […]

  4. Jegoșii, cata muie știe să facă de 1.milion de euro? După ce că nu au nicio calitate in afara sa fie progeniturile unora din evul mediu nu stai nici în banca lor

  5. Pfff.. chiar este cusuta cu ata alba! Bietul print avea TOATE avizurile si stampilele ca sa omoare ursul din padure care nu coborasein oras !! Haida de! Semnatura pentru spaga GRASA si relatii lipseste, evident.
    Sa ii fie rusine ca mai vrea sa spele si blazonul ala, dupa toata mizeria creata !

  6. foarte bine le face. am scris de la inceput ca acest caz este o facatura a ecologistilor nemultumiti ca ministerul mediului nu le mai da bani sa se ocupe din birou de la laptop de protejarea parcurilor naturale. ecologistii vor astfel sa faca presiuni asupra ministerului sa le dea din nou fonduri.

    sper ca printul austriac sa castige procesul, pentru ca e simplu de demonstrat ca are dreptate: autorizatie de vanatoare, ursul vanat, poze de la vanatoare, poze cu trofeul.

    pacat ca lacomia unor ecologisti o sa aiba efecte negative pentru toti ecologistii din romania…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare