vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneNORMALITATEA CARE NE SURPRINDE: Doi polițiști au refuzat mita

NORMALITATEA CARE NE SURPRINDE: Doi polițiști au refuzat mita

Sindicatul Europol prezintă astăzi cazul a doi polițiști de la IPJ Ilfov, care au refuzat o mită în valoare de 2000 de lei. Cei doi polițiști sunt prezentați ca niște eroi, deși n-au făcut altceva decât să respecte legea pe care ei înșiși au datoria de a o asigura.

Totul a început cu o sesizare făcută prin numărul de urgență 112, potrivit căreia o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a condus un autoturism lovind mai multe mașini parcate regulamentar pe o stradă din orașul Popești Leordeni.

Cei doi polițiști, Alex și Răzvan, s-au deplasat la locul sesizării, unde l-au și testat pe șoferul băut, constatând că avea o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care polițiștii au hotărât ca acesta să fie dus la o unitate spitalicească în vederea recoltării probelor pentru determinarea alcoolemiei.

Sindicatul Europol arată că, în acele momente, bărbatul a încercat să le ofere mită celor doi angajați ai Ministerului de Interne și că aceștia au refuzat, anunțând DNA.

În toată această perioadă, individul a devenit foarte insistent, stăruind să le dea cu titlu de mită colegilor suma de 2000 lei. Alex și Răzvan nici nu au vrut să audă de așa ceva și au sesizat de îndată Direcția Generală Anticorupție în vederea desistării faptei. În seara aceasta, persoana în cauză a fost surprinsă în flagrant delict de către ofițerii DGA cum încerca sa ofere mită colegilor pentru a nu i se mai întocmi dosar penal. În acest moment individul a fost reținut de ofițerii DGA, urmând a se lua o măsură împotriva acestuia.„, arată sindicatul într-o comunicare publică.

Cei doi polițiști au fost felicitați public și sunt prezentați drept model pentru ceilalți angajați ai Ministerului de Interne. Nu contestă nimeni faptul că polițiștii au procedat corect în situația prezentată, însă prezentarea celor doi cu atâta emfază ca și cum ar fi salvat onoarea unei întregi bresle nu este nici pe departe corectă. Și asta din simplul motiv că refuzul de a lua mită ar trebui să fie normalitatea, nu excepția, în rândul oamenilor legii din România.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare