joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialPetiție pentru demiterea lui Tanczos Barna: "A coalizat cu vânătorii de trofee...

Petiție pentru demiterea lui Tanczos Barna: „A coalizat cu vânătorii de trofee și mafia lemnului”

O petiție publică pentru demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna, a fost lansată pe platforma Declic.ro. Ministrul este acuzat de faptul că ar fi coalizat cu vânătorii de trofee și cu mafia lemnului, dar și că a blocat inițiative legislative benefice naturii.

Petiția este inițiată de organizația de mediu Agent Green și conține mai multe argumente solide care arată că interesele actualului ministru al Mediului n-au nicio legătură cu interesele populației României de a trăi într-un mediu sustenabil. Potrivit Agent Green, Tanczos Barna nu a reușit, în timpul mandatului său să convingă de faptul că realmente este interesat de problemele mediului.

În privința gestionării situației animalelor sălbatice, organizația de mediu arată că Tanczos Barna „favorizează pe față vânătoarea de trofee prin atitudinea pe care o afișează și prin inițiativele legislative disperate pe care le promovează, a eșuat să abordeze esența problemei (degradarea habitatului, schimbările climatice și persecuția), dar se comportă ca un instigator la ucidere și se face vinovat de pierderile de vieți omenești și de pagubele suferite de oameni prin blocarea tuturor fondurilor care ar fi putut reduce conflictul om-urs și care ar fi putut îmbunătăți coexistența și coadaptarea (de exemplu: a blocat banii alocați în 2019 pentru garduri electrice).”

Mai mult, el este acuzat de faptul că tergiversează realizarea și aplicarea unui plan național de acțiune pentru salvarea speciei urs și crează premisele pentru vânarea altor specii strict protejate: râs și pisică sălbatică.

În privința pădurilor, Barna este acuzat de faptul că ar fi secretizat datele Inventarului Forestier Național despre dimensiunea tăierilor ilegale la presiunea lui Constantin Tobescu, lobbyst al industriei lemnului, finanțat de firme austriece, precum și a noului secretar de stat Sorin Ionuț Banciu și că nu dorește să folosească fondurile din PNRR pentru stoparea deșertificării și creșterea suprafeței împădurite a țării de la 29% la 40%.

În plus, acesta nu a stopat defrișările în parcurile naționale și în zonele protejate, iar tăierile abuzive în siturile Natura 2000 continuă deși România se află în infringement din partea Comisiei Europene. Ministrul și-a luat secretar de stat pentru păduri pe Sorin Ionut Banciu pentru a păcăli Comisia Europeană că totul este în regulă, dar în realitate nu s-a schimbat nimic, nici în teren, nici în legislație.

Și pe linia deșeurilor, Tanczos Barna este acuzat de faptul că blochează HG-ul pentru sistemul garanție – returnare care a fost dezbătut și agreat încă de anul trecut, că nu interzice importul de deșeuri și blochează digitalizarea deșeurilor.

Cei care sunt nemulțumiți de activitatea ministrului Mediului sunt invitați să semneze petiția, folosind link-ul.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

11 COMENTARII

  1. De când a devenit ministru are principal obiectiv sa împuște ursii… Sa oprească tăierea pădurilor sa impadureasca… Nu, nu e important pentru afacerile sale.. Regret, dar doresc alt ministru…

  2. Mafia ucide fără pic de remușcare și fără mila, indiferent dacă e vorba de femei și copii sau de părinți și bunici ori de prieteni și frați!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare