Alegerile interne din USR-PLUS se reiau: e posibil să fi votat membri care nu aveau acest drept

Alegerile interne din USR-PLUS se reiau: e posibil să fi votat membri care nu aveau acest drept

Startul alegerilor interne din USR-PLUS a fost dat miercuri, însă, din cauza unor posibile erori tehnice care au permis unor membri fără drept de vot să voteze, procesul se va relua joi dimineața.

Membrii USR-PLUS au început procedura de alegere a noului președinte al formațiunii politice din cursul dimineții de miercuri, 15 septembrie, în sistem online. În cursa pentru șefia USR-PLUS s-au înscris Dan Barna, Dacian Cioloș și Irinel Darău.

Lucrurile nu au mers, însă, așa simplu cum s-a anticipat. Pe la orele după-amiezii, Biroul Naționala a decis în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a Președintelui USRPLUS începând cu data de 16 septembrie, de la ora 10:00 și a mandatat Comisia electorală și Secretariatul General să operaționalizeze această decizie de urgență.

Potrivit departamentului de comunicare al USR-PLUS, decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situația unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să își fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot.

Secretariatul General, împreună cu Birourile Județene, vor procesa corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală și votul va putea fi reluat în cursul zilei următoare, perioada de vot prelungindu-se cu 24 de ore.


Sursă foto: Steluța Popescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.