vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRevolta unui afacerist la adresa primarului din Alexandria: "Ne aruncați afacerea la...

Revolta unui afacerist la adresa primarului din Alexandria: „Ne aruncați afacerea la gunoi!”

Patronul unui restaurant din Alexandria și-a strigat astăzi în stradă nemulțumirea față de administrația orașului, după ce utilaje ale primăriei au început demolarea parcării din fața localului său, parcare construită de afacerist.

Acesta a vorbit despre „depravarea” din Primăria Alexandria, despre încălcarea legilor de către apropiații primarului Victor Drăgușin, dar a povestit și un episod amuzant din trecut, arătând cum primarul reședinței Teleormanului preferă să mănânce sarmale decât să taie panglica unei statui de Ziua Națională.

Gabriel Florea, cunoscut după ce în anul 2018 a donat orașului Alexandria o statuie pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, a ieșit astăzi în stradă, în fața restaurantului său, pentru a-și spune public nemulțumirea la adresa lui Victor Drăgușin, primarul orașului, și a lui Ștefan Tăbăcitu, administratorul public al acestuia.

Totul, după ce Primăria Alexandria a luat unilateral decizia de a demola parcarea din fața localului, construită din banii afaceristului, în ciuda faptului că exista un contract de închiriere între societatea comercială pe care o deține Gabriel Florea și Primăria Alexandria valabil până în anul 2023.

Primăria Alexandria a reziliat unilateral acest contract, menționând că parcarea va trebui demolată, de vreme ce „interesele publice o cer”. N-a durat mult și, în ciuda solicitărilor repetate ale lui Gabriel Florea de a primi mai multe explicații în acest sens, utilajele primăriei au ajuns în fața restaurantului și au început demolarea.

Gabriel Florea spune că la mijloc e un abuz și că este decis să lupte până la capăt pentru a se face dreptate în situația lui.

Acțiunile mele vor fi în limitele legii, dar vor fi! Timpul ne va da mie sau lor dreptate. Uitați ce se întâmplă! Dalele pe care noi le-am plătit pentru această parcare se duc la groapa de gunoi. Banii noștri, ai agenților economici în Alexandria, Teleorman se aruncă la groapa de gunoi, sub conducerea pesedistă a lui Drăgușin Victor și a lui Ștefan Tăbăcitu. Ieșiți la pensie, domnilor, lăsați-ne! Ajunge! Faceți un bine pentru societatea asta a noastră, lăsați-ne în pace! Vă plătim taxe și impozite de miliarde, nu stăm cu mâna întinsă. Dale de beton bune se aruncă la groapa de gunoi… Uitați cum se distrug afaceri în Alexandria, Teleorman.”, a spus Gabriel Florea, disperat din cauza situației și a comportamentului administrației publice.

Gabriel Florea, afacerist Alexandria
Gabriel Florea

El a povestit, cu acest prilej, și ce s-a întâmplat în 2018, când primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a refuzat să participe la ceremonia de inaugurare a statuii donate de Gabriel Florea orașului Alexandria cu prilejul celor 100 de ani de la Marea Unire.

„N-ai venit la 1 decembrie 2018 să tai o amărâtă de panglică. Am fost personal în biroul dumneavoastră, domnule Drăgușin, în noiembrie 2018. Am fost acolo, în birou, eu, dumneavoastră și viceprimarul. Ce mi-ați spus? Să facem inaugurarea pe 7 decembrie, că este prea frig. Auziți cum a argumentat primarul în funcție la 1 decembrie 2018 lipsa lui: că îi este frig! Și ce credeți? Noi tăiam panglica și domnia sa mânca sarmale la 50 de metri mai încolo! Noi avem o amintire specială de la 1 decembrie 2018, dumneavoastră vă veți aminti sarmalele„, a mai spus omul de afaceri într-un live postat pe contul său de Facebook.

Acesta susține că a trimis scrisori mai multor instituții publice, inclusiv Administrației Prezidențiale, în speranța că va fi sprijinit în această luptă cu administrația locală.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare