sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDoi inspectori antifraudă, trimiși în judecată pentru luare de mită

Doi inspectori antifraudă, trimiși în judecată pentru luare de mită

Corupția în rândul inspectorilor antifraudă devine o situație tot mai frecventă în dosarele DNA. Doi inspectori antifraudă din Suceava au fost trimiși în judecată pentru luare de mită și fals intelectual.

Povestea e mai veche, mai precis din vara acestui an, când inspectorul antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, Alexandru Rebenciuc, cu atribuții și pe raza județului Iași, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA au arătat că acesta a luat mită, în schimbul protejării unei societăți comerciale.

Citește și: Inspector antifraudă, reținut pentru luare de mită și fals intelectual

Luni, 20 septembrie, Serviciul Teritorial Iași al DNA a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a lui Alexandru Rebenciuc pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată, fals intelectual și abuz în serviciu și a inspectorului antifraudă Evelina Alexandra Volf, în stare de libertate, pentru infracțiunile de fals intelectual în formă continuată și abuz în serviciu.

Cei doi ar fi colaborat pentru a obține sume de bani de la administratorul unei firme, pentru a nu-l penaliza pentru o serie de nereguli identificate în cursul controlului efectuat la societatea comercială în cauză.

Rechizitoriul arată că, pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpați ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu au sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată.

Acționând astfel, cei doi au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligațiile fiscale ce ar fi trebuit calculate și impuse societății controlate, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Procurorii au probat faptul că Alexandru Rebenciuc a luat astfel de la administratorul societății comerciale suma de 1500 de euro în mai multe tranșe. Cei doi inspectori antifraudă sunt trimiși în judecată și s-au dispus măsuri asigurătorii față de aceștia.

Cazul va fi judecat de Tribunalul Iași. Procurorii DNA au propus menținerea măsurilor preventive și asigurătorii față de cei doi.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare