Anca Dragu, revocată de la șefia Senatului

Anca Dragu, revocată de la șefia Senatului

Ultimele evoluții de pe scena politică atrag după ele schimbări în structura instituțiilor statului. O primă schimbare a fost punctată marți, când Anca Dragu a pierdut șefia Senatului. Locul ei a fost luat de Florin Cîțu.

După ce a pierdut influența în partid, Florin Cîu reușește totuși să puncteze o funcție, și anume cea de președinte al Senatului. Dar, pentru ca asta să se întâmple, era necesară revocarea din funcție a Ancăi Dragu. Astfel, din 115 senatori prezenți, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost de asemenea 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri.

Această schimbare a venit fulgerător și a schimbat chiar planurile vizitei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care, aflată în vizită oficială în România, avea stabilită o întâlnire cu Anca Dragu.

Prima reacție dură la aflarea acestei decizii luate în Senat a venit din partea președintelui USR, Dacian Cioloș, care susține că schimbarea Ancăi Dragu a venit pe fondul nevoii de a găsi o sinecură pentru Florin Cîțu, drept recompensă  pentru „meritele deosebite de distrugere a coaliției cu USR„.

Acesta a scris că modul în care a fost revocată Anca Dragu arată felul în care va acționa noua coaliție PSD-PNL-UDMR.

„Dincolo de faptul că revocarea forțează Constituția, ea este și o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație.Îi mulțumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziția de președintă a Senatului. Acest mod brutal prin care a fost îndepărtată azi, fără motive temeinice și fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acționează fără scrupule sub deviza „pentru că putem”.”, a punctat Cioloș în cadrul unei postări pe Facebook.

USR susține că revocarea Ancăi Dragu e „neconstituțională”.

USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.