vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAnca Dragu, revocată de la șefia Senatului

Anca Dragu, revocată de la șefia Senatului

Ultimele evoluții de pe scena politică atrag după ele schimbări în structura instituțiilor statului. O primă schimbare a fost punctată marți, când Anca Dragu a pierdut șefia Senatului. Locul ei a fost luat de Florin Cîțu.

După ce a pierdut influența în partid, Florin Cîu reușește totuși să puncteze o funcție, și anume cea de președinte al Senatului. Dar, pentru ca asta să se întâmple, era necesară revocarea din funcție a Ancăi Dragu. Astfel, din 115 senatori prezenți, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost de asemenea 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri.

Această schimbare a venit fulgerător și a schimbat chiar planurile vizitei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care, aflată în vizită oficială în România, avea stabilită o întâlnire cu Anca Dragu.

Prima reacție dură la aflarea acestei decizii luate în Senat a venit din partea președintelui USR, Dacian Cioloș, care susține că schimbarea Ancăi Dragu a venit pe fondul nevoii de a găsi o sinecură pentru Florin Cîțu, drept recompensă  pentru „meritele deosebite de distrugere a coaliției cu USR„.

Acesta a scris că modul în care a fost revocată Anca Dragu arată felul în care va acționa noua coaliție PSD-PNL-UDMR.

„Dincolo de faptul că revocarea forțează Constituția, ea este și o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație.Îi mulțumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziția de președintă a Senatului. Acest mod brutal prin care a fost îndepărtată azi, fără motive temeinice și fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acționează fără scrupule sub deviza „pentru că putem”.”, a punctat Cioloș în cadrul unei postări pe Facebook.

USR susține că revocarea Ancăi Dragu e „neconstituțională”.

USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare