miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDeputatul Cătălin Teniță va face plângere la poliție: “Am mai primit amenințări,...

Deputatul Cătălin Teniță va face plângere la poliție: “Am mai primit amenințări, dar aici e organizare, iar AUR le dă apă la moară”

Certificatul verde a fost motivul pentru care mai mulți parlamentari, de la diverse partide, au primit un mesaj de amenințare, cu același conținut, la aceeași oră. Mesajul era acela că votul pentru certificatul verde va atrage după sine acțiuni violente, precum aceea de a “da foc” parlamentarului și familiei sale.

Deputatul USR, Cătălin Teniță, destinatarul unui astfel de mesaj, a declarat, în exclusivitate pentru INVESTIGATORIA, că va depune în cursul zilei de miercuri o plângere la poliție pentru amenințare. Motivul este acela că, dacă nu se face nimic, astfel de comportamente pot escalada în forme de violență mult mai grave, iar parlamentarul crede că AUR alimentează astfel de manifestări.

Eu o să le fac plângere, o să îmi găsesc două ore între ședințe, și după aceea o să merg la secția 17 să le fac plângere pe amenințare, pe ultraj și chiar pe tentativă de încălcare a ordinii constituționale, pentru că amenințarea și violența la adresa unui parlamentar asta e. Deputații și senatorii trebuie să voteze liber. Tu nu poți să-i ameninți ca să voteze într-o direcție sau alta. Adică poți să le explici, poți să-i convingi, dar nu poți să-i ameninți că le dai foc. Și nu le fac plângerea pentru că mi-ar fi frică, am primit amenințări în epoca Dragnea de nu mai știam numărul lor. Dar acolo erau niște scelerați individuali, pe când aici e organizare, iar AUR le dă apă la moară.”

Ceea ce l-a determinat să ia această inițiativă a fost faptul că o colegă de-a lui, deputatul Diana Stoica, a primit nu doar mesajul de amenințare, ci a trecut și prin experiența unui bullying pe o rețea de socializare, doar pentru că l-ar fi întrebat pe George Simion dacă le mulțumește și celor care au trimis mesaje de amenințare parlamentarilor. De aici s-a dezlănțuit o întreagă furtună de insulte, venite către Diana Stoica din partea unor sute de susținători ai lui George Simion

George Simion a avut o postare în care spune că certificatul verde a fost blocat în Parlament și le mulțumea celor care au dat mesaje. O colegă de-a mea l-a întrebat dacă îi susțin pe cei care trimit amenințări parlamentarilor, iar Simion a zis ceva de genul: vorbește cu ei și asumă-ți. Adică ce să-și asume? Adică niciun pic de remușcare, pe ideea că ne pare rău, asta nu ne reprezintă, nu credem în asemenea acte. Ăsta e un comportament care crește genul ăsta de violență. Eu, sincer, nu aveam chef să merg la poliție. Dar când am văzut chestia asta mi-am dat seama că nu e ok să acceptăm că lucrurile astea se întâmplă. Pentru că, dacă nu pui stop, te trezești că ai roțile sparte la mașină, că ți se omoară cățelul, că ți se agresează membrii familiei. Situațiile astea pot escalada, dacă nu se intervine.“, a mai declarat Cătățin Teniță pentru INVESTIGATORIA.

Numărul parlamentarilor care au primit mesajul de mai sus este mai mare, însă mulți dintre ei au decis să nu facă valuri pe marginea subiectului.

 

Foto credit: Cătălin Teniță, Gala Societății Civile.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare