vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialSocietatea civilă cere demiterea lui Tanczos Barna: "Nu am întâlnit un ministru...

Societatea civilă cere demiterea lui Tanczos Barna: „Nu am întâlnit un ministru mai toxic”

Chiar în ziua audierilor de miniștri din Parlament, președintele Agent Green, Gabriel Păun, solicită din nou demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna, pe care îl consideră cel mai „toxic” ministru pe care l-a întâlnit în cei 20 de ani de carieră a sa.

Tanczos Barna este unul dintre miniștri controversați ai ultimilor ani, care, iată, reușește să-și păstreze mandatul, indiferent de jocurile care se fac pe scena politică. Întâmplarea face ca audierile miniștrilor de la Parlament să se suprapună cu data comemorării tragediei de la Midia, așa că președintele Agent Green, Gabriel Păun, face din nou un apel către strângerea de semnături în societatea civilă pentru demiterea lui Tanczos Barna.

Petiția, lansată pe platforma DECLIC, susține că Tanczos Barna a coalizat cu vânătorii de trofee și cu mafia lemnului, singura lui preocupare fiind aceea de a bloca orice inițiativă favorabilă mediului înconjurător.

Citește și: Prinţişorul composesoratelor pune urșii, râșii și pisicile sălbatice în bătaia puștii unor privilegiați

Acest ministru a coalizat cu vânătorii de trofee, cu mafia lemnului și blochează inițiative legislative benefice naturii, precum și finanțări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu. Mai mult, sub conducerea lui Tanczos Barna, ministerul mediului a mințit consecvent Comisia Europeană în privința infringmenturilor pe păduri, ceea ce va costa România bani grei. Din păcate nu din banii ministrului, ci al românilor. Singurele victorii pentru natură sunt cele în instanțele de judecată. Mentalitatea la minister nu s-a schimbat deloc. Natura nu este văzută ca suport al vieții ci ca pe o piedică care trebuie rezolvată.„, se arată în cuprinsul petiției.

Rateurile ministrului care își păstrează portofoliul, indiferent de conjunctura politică, se pot contabiliza atât în domeniul protecției animalelor sălbatice (acesta favorizând pe față vânătoarea de trofee prin atitudinea pe care o afișează și prin inițiativele legislative disperate pe care le promovează, generând premisele pentru vânarea altor specii strict protejate: râs și pisică sălbatică, dar și abuzuri în rândul altor specii, inclusiv de păsări cântătoare), în domeniul pădurilor, secretizând datele Inventarului Forestier Național despre dimensiunea tăierilor ilegale și nu a aprobat finanțarea unui nou inventar care ar putea arăta dimensiunea reală a tăierilor ilegale de păduri, dar și pe linia biodiversității și deșeurilor.

Gabriel Păun susține că Tanczos Barna este cel mai toxic ministru al Mediului pe care România l-a avut vreodată.

În 20 de ani de carieră, nu am întâlnit un ministru mai toxic ca acesta pentru natura României. Trebuie să fie înlocuit de urgență cu unul care să apere natura, nu să o distrugă. România trebuie să își aleagă pentru mediu, un ministru specialist în științele naturi, care iubește deopotrivă natura, oamenii și animalele sălbatice.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare