Mai mulți parlamentari amenințați cu privire la votul pe certificatul verde au făcut plângere

Mai mulți parlamentari amenințați cu privire la votul pe certificatul verde au făcut plângere

Parlamentarii Cătălin Teniță, Diana Stoica, Diana Buzoianu și Mihai-Laurențiu Polițeanu au depus în cursul zilei de miercuri o plângere cu privire la amenințările primite prin SMS, legate de votul pe certificatul verde.

Mai mulți parlamentari au primit zilele trecute un mesaj prin SMS, în care erau amenințați că li se va da foc lor și familiilor, dacă vor vota pentru adoptarea certificatului verde la locul de muncă. Andrei Lupu, Lorant Sasz, Viorel Băltărețu, Diana Stoica, Diana Buzoianu, Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță sunt doar o parte dintre cei care au declarat public că au primit astfel de mesaje.

Pentru a pune cumva frână unor astfel de gesturi, patru dintre parlamentarii menționați, și anume Cătălin Teniță, Diana Stoica, Diana Buzoianu și Mihai-Laurențiu Polițeanu, au formulat o plângere penală pentru amenințare, ultraj și acțiuni împotriva ordinii constituționale, pe care au depus-o la Secția 17 în cursul zilei de miercuri.

Intenția lor este aceea de a nu trece cu vederea astfel de derapaje și de a reacționa pe cale legală la abuzuri de acest gen, care au potențialul de a escalada în timp.

Potrivit plângerii penale depuse, parlamentarii menționați spun că au primit, pe data de 23 noiembrie un mesaj SMS pe numerele personale de telefon, din partea unui număr, cu textul: “Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde, îți dăm foc și ție și familiei dacă trece. Orice acțiune e justificată, suntem în legitimă apărare”.

Menționăm faptul că deținem demnitatea de deputați, fiind aleși în cadrul circumscripției București și respectiv Prahova, considerăm fapta ca fiind menită să ne intimideze și să aducă atingere modului în care ne-am fi desfășurat activitatea în funcția aleasă, având drept consecință schimbarea modului în care vom vota și aducând un grav prejudiciu siguranței publice prin împiedicarea adoptării unor măsuri ce sunt de natura de a prevenii sute de decese având în vedere situația în care se afla societatea din pricina pandemie de COVID19.„, se arată în plângerea formulată.

Parlamentarii menționează și faptul că evenimentul nu este unul izolat, iar numeroși parlamentari au primit mesaje similare sau chiar identice. Dintre aceștia, o parte au declarat în presă că au sesizat autoritățile cu privire la acest fapt sau că intenționează să o facă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.