miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialVictorie în Parlamentul European! Condiții mai sigure pentru șoferii de camioane, după...

Victorie în Parlamentul European! Condiții mai sigure pentru șoferii de camioane, după moartea șoferului român ucis într-o parcare din Franța

Victorie în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, după ce a fost votată Rezoluția privind siguranța parcărilor pentru camioane în Uniunea Europeană, susținută de grupul Renew Europe  și de europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe. Totul, în urma morții tragice a șoferului român ucis într-o parcare din Franța în luna mai a acestui an.

Rezoluția s-a bucurat de un vot favorabil uriaș: 681 de voturi pentru, 1 împotrivă și 13 abțineri. Victoria este dovada faptului că vocea șoferilor de camion români s-a făcut auzită. Eurodeputații cer Comisiei Europene și statelor membre să ia urgent măsuri care să garanteze protecția acestora în locurile de parcare.

Principalele măsuri se referă la reducerea deficitului de peste 100 000 de locuri de parcare pe timp de noapte pentru camioane și prioritizarea investițiilor pentru crearea de noi spații sigure din fonduri europene. Printre solicitările votate în Parlamentul European se numără și creșterea cooperării dintre forțele de ordine, creșterea resurselor acordate Europol, alocarea de fonduri pentru creșterea numărului de locuri de parcare sigure și uniformizarea standardelor de siguranță.

Rezoluția menționează explicit petiția depusă după ce un șofer român a fost ucis întro parcare din Franța în luna mai anul acesta și atacurile repetate asupra șoferilor de camion în parcările UE. Mai mult, textul adoptat subliniază nevoia de măsuri împotriva oricărei forme de tratament inechitabil și de discriminare a șoferilor și a companiilor de transport din Uniune.

O altă prevedere solicitată de petiționarii români este cea privind introducerea unor sisteme de apel pentru sesizarea autorităților competente, adaptate competențelor lingvistice ale șoferilor de camion – statele membre trebuie să pună urgent în aplicare un sistem de răspuns imediat atunci când infracțiunile împotriva unui șofer sau a unui camion au loc în jurisdicția lor națională și să evite cazurile în care șoferul nu primește asistență în timp util din partea autorităților naționale de securitate publică din cauza tipului infracțiunii, a barierelor lingvistice sau orice alte motive.

Vlad Gheorghe, europarlamentar al grupului Renew Europe

Petiția inițiată de Asociația Voluntari în Europa, discursul reprezentantei șoferilor, Adriana Mureșan în ședința Comisiei, explicațiile EUROPOL privind furturile și atacurile asupra șoferilor au ajutat ca europarlamentarii să conștientizeze amploarea fenomenului și a fost mai simplu pentru mine și colegii noi să-i convingem de necesitatea rezoluției”, subliniază europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, cel care a susținut propunerea de rezoluție în Comisia pentru Petiții a Parlamentului European.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare