vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneStelian Ion dezvăluie motivele chemării ecologiștilor în comisia de anchetă: "Pentru PSD...

Stelian Ion dezvăluie motivele chemării ecologiștilor în comisia de anchetă: „Pentru PSD și PNL justiția reală nu face doi bani”

În urmă cu câteva zile, INVESTIGATORIA arăta documentul prin care asociația de mediu Agent Green era convocată în Comisia de Anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei electrice. Acum, fostul ministru al Justiției dezvăluie jocurile din spatele acestei situații absurde.

Potrivit documentului publicat de noi, organizația de mediu ar trebui, pe data de 2 decembrie, să dea explicații pe marginea “obiectivelor investiționale derulate de producătorii de energie electrică și gaze a căror realizare produce daune ireparabile mediului înconjurător”, obiectivelor a căror realizare a fost stopată în urma demersurilor Agent Green și asupra soluțiilor pe care organizația de mediu le are pentru ca respectivele obiective să poată fi realizate, fără a impacta mediul.

Practic, comisia de anchetă parlamentară încearcă să pună în responsabilitatea unei organizații de mediu creșterea prețurilor la energie, după ce Agent Green a reușit să blocheze un “proiect-infracțiune”, prin care societatea Hidroelectrica urma să exploateze Defileul Jiului, prin amenajarea unei hidrocentrale, în care societatea investise deja în jur de 200 de milioane de euro.

Acum, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, dezvăluie jocul din spatele acestei situații cel puțin ciudate.

PSD a insistat, la începutul toamnei, să fie constituită o comisie de anchetă privind creșterea prețurilor la energie și gaze naturale. Inițial, PNL a anunțat că va vota împotrivă, dar pentru că PSD i-a ajutat la acel moment la blocarea moțiunii de cenzură a USR, liberalii recunoscători s-au răzgândit și i-au sprijinit pe pesediști pentru constituirea comisiei de anchetă. Acestea sunt faptele. Din 9 septembrie 2021, PSD și PNL și-au dat mâna pentru o nouă mascaradă în parlament sub forma unei comisii de anchetă privind energia. „, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Acesta mai spune că, prin chemarea Agent Green în fața comisiei de anchetă parlamentară, PSD și PNL doresc să pună în spatele asociației de mediu blocarea unor investiții, în urma cărora prețurile la energie și gaze ar fi explodat.

În felul ăsta mișelesc, pesediștii și peneliștii lovesc dur în asociațiile de mediu care le-au stricat combinațiile și care au câștigat în instanță procesele prin care au demonstrat clar că prin construirea ilegală a hidrocentralei de pe cursul râului Jiu, la Bumbești Livezeni, în Parcul Naţional Defileul Jiului, s-ar distruge acest râu și ecosistemul din jurul său. Pentru PSD și PNL justiția reală, din sala de judecată, nu face doi bani, pentru ei contează doar concluziile trase șmecherește în comisii de anchetă politice.„, mai susține fostul ministru al Justiției.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare