joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialDECLIC lansează o petiție pentru înlocuirea Laurei Vicol de la șefia Comisiei...

DECLIC lansează o petiție pentru înlocuirea Laurei Vicol de la șefia Comisiei Juridice

Sub deviza: „Nu lăsați interlopii să facă legile în România”, comunitatea DECLIC cere șefilor celor două camere ale Parlamentului înlocuirea Laurei Vicol de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

Laura Vicol este un personaj controversat, cu un trecut destul de discutat în mediul public, de vreme ce în cariera sa, aceasta a reprezentat interesele unor interlopi foarte cunoscuți în România.

Laura Vicol este cunoscută încă dinainte de a deveni reprezentant al poporului în Parlament, propulsată de cuplul Vasilescu-Manda. Mulți o știu de pe vremea când îi reprezenta în instanță pe Daniel Dragomir sau pe Alina Bica, dar și din fotografiile făcute alături de fiica lui Traian Băsescu, Elena, cu care pare să fie prietenă apropiată.

LauraVicol este cunoscută ca fiind o apropiată a interlopilor Sile și Nuțu Cămătaru, precum și a altor infractori periculoși, cum ar fi liderul clanului Sportivilor. Sunt voci care susțin că Vicol a fost văzută de mai multe ori conducând mașina lui Sile Cămătaru și a fost interceptată când răspundea la comenzile unui alt interlop.

De asemenea, Laura Vicol a fost acuzată de procurori de o serie de infracțiuni, care n-au putut fi, totuși, probate.

DNA a acuzat-o în trecut de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Direcția Națională Anticorupție susținea că Laura Vicol a emis și înmânat unui inculpat, spre a le folosi, un număr de 33 de împuterniciri avocațiale, în care a menționat, în mod neadevărat, ca acesta ar deține calitatea de avocat al unei anumite persoane. Acuzația n-a putut fi demonstrată în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar experiența celor 24 de ore petrecute de Vicol în custodia organelor legii a rămas.

Înainte de alegerile parlamentare, Laura Vicol a fost propusă de cuplul Vasilescu-Manda și de Organizația PSD Dolj pentru ocuparea unei poziții de deputat, iar după recâștigarea guvernării de către PSD, în alianță cu PNL, aceasta a devenit șefa Comisei Juridice a Camerei Deputaților.

Comunitatea DECLIC a lansat, în aceste condiții, o petiție, prin care cere înlocuirea acesteia din funcția nou dobândită și îi somează pe Marcel Ciolacu, președintele Senatului, și pe Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, să ia măsuri urgente în acest sens.

„Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă solicităm să o înlocuiți de urgență pe Laura Vicol de la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. O persoană care răspunde la comanda interlopilor nu poate conduce cea mai importantă comisie din Parlament, care ar trebui să refacă legile justiției și să facă legi care să ne protejeze de cei mai violenți infractori.”, se arată în petiția care poate fi semnată AICI.

Mai mult, comunitatea DECLIC amintește faptul că adevăratul pericol pe care Laura Vicol îl generează prin ocuparea respectivei funcții este unul legat de atitudinile ei din trecut în raport cu justiția.

De altfel, Laura Ciorbă Vicol este o susținătoare a infractorilor și a declarat public că vrea desființarea DNA. Ea a lăudat și promovat legile toxice pentru justiție, făcute de PSD în perioada Dragnea. Aducerea unui asemenea personaj la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților demonstrează că PSD și PNL vor să continue lupta pentru distrugerea justiției și îndepărtează România de valorile europene.

Sursă foto: Laura Vicol, Facebook.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare