duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialCălin Popescu Tăriceanu, achitat de Înalta Curte în dosarul complicității la...

Călin Popescu Tăriceanu, achitat de Înalta Curte în dosarul complicității la uzurpare de calităţi oficiale

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2020, într-un dosar în care era acuzat de complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu. Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis marți să-l achite pe fostul demnitar, care a fost apărat în acest proces de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Dosarul îl implica și pe un fost senator PSD, Cristian Marciu, achitat, la rândul său de Curtea Supremă, pe motiv că textele de lege care au stat la baza dosarului erau confuze, așa că însuși Parchetul General, care a investigat cazul, a cerut instanței achitarea celor doi.

Hotărârea nu este, însă, definitivă.

În baza art.16 alin.(1) litera a) Cod procedură penală, achită inc. Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) Cod penal. În baza art.16 alin.(1) litera b) teza I Cod procedură penală, achită inc. Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton pentru complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 258 alin. (1) Cod penal.

În baza art.16 alin.1 litera b) teza I. Cod procedură penală, achită inc. Marciu Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale, prevăzută de art. 258 alin. (1) Cod penal. În baza art.397 alin.(1) Cod procedură penală raportat la art.19 Cod procedură penală respinge acţiunea civilă privind pretenţiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian. Cu apel termen de 10 zile de la comunicare„, se arată în hotărârea instanţei.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare