Călin Popescu Tăriceanu, achitat de Înalta Curte în dosarul complicității la uzurpare de calităţi oficiale

Călin Popescu Tăriceanu, achitat de Înalta Curte în dosarul complicității  la uzurpare de calităţi oficiale

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2020, într-un dosar în care era acuzat de complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu. Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis marți să-l achite pe fostul demnitar, care a fost apărat în acest proces de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Dosarul îl implica și pe un fost senator PSD, Cristian Marciu, achitat, la rândul său de Curtea Supremă, pe motiv că textele de lege care au stat la baza dosarului erau confuze, așa că însuși Parchetul General, care a investigat cazul, a cerut instanței achitarea celor doi.

Hotărârea nu este, însă, definitivă.

În baza art.16 alin.(1) litera a) Cod procedură penală, achită inc. Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) Cod penal. În baza art.16 alin.(1) litera b) teza I Cod procedură penală, achită inc. Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton pentru complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 258 alin. (1) Cod penal.

În baza art.16 alin.1 litera b) teza I. Cod procedură penală, achită inc. Marciu Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale, prevăzută de art. 258 alin. (1) Cod penal. În baza art.397 alin.(1) Cod procedură penală raportat la art.19 Cod procedură penală respinge acţiunea civilă privind pretenţiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian. Cu apel termen de 10 zile de la comunicare„, se arată în hotărârea instanţei.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.