Diana Șoșoacă, citată la Parchetul General în dosarul sechestrării jurnaliștilor italieni

Diana Șoșoacă, citată la Parchetul General în dosarul sechestrării jurnaliștilor italieni

Senatorul Diana Șoșoacă a fost citată luni dimineața de procurorii Parchetului General pentru a da declarații în dosarul sechestrării jurnaliștilor italieni. Aceasta susține că s-ar face presiuni politice pentru trimiterea în judecată a dosarelor sale și și-a angajat avocat.

Diana Șoșoacă s-a prezentat luni la Parchetul General, însă audierile au fost amânate, de vreme ce avocatul acesteia nu a putut să participe la audiere. Jurnaliștii italieni ar urma să fie și ei audiați în dosar, fie prin sistem de videoconferință, fie printr-o comisie rogatorie.

Este dosarul în care eu am făcut plângeri penale. Adică cum? Dacă este dosarul în care eu am făcut plângeri penale, mi-a fost mie vreodată teamă de ceva? E vorba despre infracțiuni împotriva unui demnitar al statului român, iar ancheta se va desfășura așa cum spune codul de procedură penală„, a spus Diana Șoșoacă.

În acest dosar, urmărirea penală este începută doar in rem, urmând să se stabilească dacă a existat vreo vinovăție a unei persoane anume. Dosarul acesta vine ca urmare a unui episod de violență comis de senatoare în iarna anului trecut, Diana Șoșoacă fiind acuzată de o echipă de jurnaliști italieni că i-ar fi sechestrat și bruscat, după ce un interviu programat de comun acord a degenerat într-un conflict.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.