joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDiana Șoșoacă, citată la Parchetul General în dosarul sechestrării jurnaliștilor italieni

Diana Șoșoacă, citată la Parchetul General în dosarul sechestrării jurnaliștilor italieni

Senatorul Diana Șoșoacă a fost citată luni dimineața de procurorii Parchetului General pentru a da declarații în dosarul sechestrării jurnaliștilor italieni. Aceasta susține că s-ar face presiuni politice pentru trimiterea în judecată a dosarelor sale și și-a angajat avocat.

Diana Șoșoacă s-a prezentat luni la Parchetul General, însă audierile au fost amânate, de vreme ce avocatul acesteia nu a putut să participe la audiere. Jurnaliștii italieni ar urma să fie și ei audiați în dosar, fie prin sistem de videoconferință, fie printr-o comisie rogatorie.

Este dosarul în care eu am făcut plângeri penale. Adică cum? Dacă este dosarul în care eu am făcut plângeri penale, mi-a fost mie vreodată teamă de ceva? E vorba despre infracțiuni împotriva unui demnitar al statului român, iar ancheta se va desfășura așa cum spune codul de procedură penală„, a spus Diana Șoșoacă.

În acest dosar, urmărirea penală este începută doar in rem, urmând să se stabilească dacă a existat vreo vinovăție a unei persoane anume. Dosarul acesta vine ca urmare a unui episod de violență comis de senatoare în iarna anului trecut, Diana Șoșoacă fiind acuzată de o echipă de jurnaliști italieni că i-ar fi sechestrat și bruscat, după ce un interviu programat de comun acord a degenerat într-un conflict.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare