joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticValeriu Nicolae încearcă să documenteze trecutul lui George Simion: "Mă lovesc de...

Valeriu Nicolae încearcă să documenteze trecutul lui George Simion: „Mă lovesc de un zid”

Valeriu Nicolae, autorul seriei de dezvăluiri despre confuziile din CV-urile politicienilor a anunțat că încearcă să documenteze trecutul liderului AUR, George Simion. Din păcate, se pare că sursele care ar putea să vorbească despre asta se tem să discute și refuză, în cele din urmă, dialogul.

Trecutul lui George Simion rămâne, pentru moment, o imensă necunoscută. Declarațiile de avere și stilul său de viață nu se suprapun absolut deloc și nimeni nu poate spune în acest moment care sunt sursele reale de venit ale liderului AUR.

De altfel, nu e prima dată când subiectul e adus în spațiul public, însă nimeni a reușit să lămurească aspecte esențiale din trecutul politicianului. Valeriu Nicolae spune că are în acest moment două surse credibile și, pentru a face dezvăluirile așteptate, încearcă să construiască o punte și o a treia sursă. Ce e, însă, interesant e faptul că Nicolae spune că a fost amenințat pe această temă.

Pentru a publica am nevoie de trei surse. Deocamdată am două. Amenințări am destule. AUR e un partid toxic care poate deveni o amenințare foarte, foarte serioasă. Majoritatea celor care îi susțin nu își dau seama de asta și felul arogant în care sunt tratați de alte partide, corupția îngrozitoare a clasei politice vechi , implozia USR-ului și impostura generalizată îi împing rapid spre un radicalism exploziv. De care într-un mod cinic și iresponsabil profită Șoșoacă și conducerea AUR.”, a notat Valeriu Nicolae pe Facebook.

Acesta spune că Simion nu își poate justifica sursele de venit care îi asigură călătoriile și nivelul de trai și indică o serie de elemente care par, la prima vedere, extrem de importante în puzzle-ul trecutului lui Simion.

Traseul începe cu trei oameni de afaceri cu dorințe unioniste cu interese prin construcții, unul dintre ei fost legionar. Cu un apartament de pe Traian și niște petreceri care put îngrozitor a droguri și promiscuitate. Cu promisiuni imposibil de realizat și bani la negru.„, susține Nicolae.

Ba mai mult, acesta arată că sursele pe care a încercat să le contacteze pentru a da informații despre trecutul liderului AUR se comportă și ele destul de straniu, pentru că li se face brusc frică înainte de întâlnirile stabilite.

De ceva vreme încerc să documentez traseul lui George Simion și tot mă lovesc de un zid. Surse care promit că sunt gata să discute și cărora brusc le este frică. Anul trecut când m-am dus la Chișinău aranjasem să vorbesc cu una. A decis că îi este frică cu o zi înainte de a ajunge.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare