luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSesizare către Comisia de la Veneția pe tema legilor justiției

Sesizare către Comisia de la Veneția pe tema legilor justiției

Legile Justiției revin în lumina reflectoarelor, după o perioadă destul de lungă în care s-a lăsat tăcerea asupra subiectului. Acum, însă, vorbim chiar despre o sesizare către Comisia de la Veneția pe această temă, de vreme ce există voci atât în opoziție, cât și în societatea civilă, care spun că această nouă variantă a legilor Justiției, marca Predoiu, ar fi chiar mai proastă decât cea a Comisiei Iordache din 2018.

Există o îngrijorare legitimă în societate cu privire la Legile Justiției, care au mai scos românii în stradă și în perioada guvernării Dragnea-Dăncilă, pentru că starea justiției este esențială pentru buna configurare a democrației într-o țară. Stelian Ion, de pildă, susține acum, în calitatea lui de specialist în domeniu și fost ministru al Justiției, că noua variantă a legilor duce către „o justiție mai slabă, mai puțin independentă și mai puțin eficientă decât avem acum, iar acest lucru va conta nu doar pentru discuția despre ridicarea MCV, ci pentru cetățeanul de rând„.

Mai mult, USR a făcut o sesizare pe această temă la Comisia de la Veneția și cere acum coaliției de guvernare să nu dea un vot final pe acest proiect până când nu se va pronunța pe această temă și Comisia.

Comisia de la Veneția va emite o opinie pe cele trei legi ale justiției. Asta am cerut astăzi în Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Solicitarea a fost admisă cu majoritatea voturilor. PSD-PNL ar trebui să nu se grăbească: să aștepte punctul de vedere solicitat și să-l implementeze în raport cu prevederile MCV și GRECO

Iulian Bulai, deputat USR și președinte al grupului ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Opoziția politică susține că dacă nu va fi luat în calcul și avizul Comisiei de la Veneția pe marginea legilor justiției, atunci va fi imposibil pentru țara noastră să aibă justiția independentă, pe care România a promis că o va avea, prin asumarea apartenenței la Uniunea Europeană.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare