duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneZelenski le explică rușilor ce au de făcut pentru a supraviețui: "Protestați,...

Zelenski le explică rușilor ce au de făcut pentru a supraviețui: „Protestați, ripostați, fugiți sau predați-vă”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ieșit cu un nou mesaj public, de data asta adresat în exclusivitate rușilor. Liderul de la Kiev le explică astfel, în limba rusă, celor care sunt acum nemulțumiți de mobilizarea militară parțială și de pierderile omenești uriașe derivate din agresiunea militară din Ucraina care sunt modalitățile în care pot supraviețui acestui război.

Zelenski susține că în război au murit până acum aproximativ 55.000 de soldați ruși, iar zeci de mii au fost răniți sau mutilați. Mai mult, acesta consideră că decizia de mobilizare a populației în război arată că armata pregătită a Rusiei a fost deja înfrântă și că se apelează deja la soluțiile radicale. Președintele ucrainean le cere rușilor să nu se alăture acestui demers care îi poate costa viața lor și a celor dragi, așa că îi încurajează să iasă la proteste și să riposteze, iar în cazul în care nu au acest curaj, pur și simplu să fugă sau să se predea soldaților ucraineni.

„55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați! Ripostați! Fugiți! Sau predați-vă în captivitatea ucraineană. Acestea sunt opțiunile pe care le aveți pentru a supraviețui.

Decizia Rusiei de mobilizare este o recunoaștere sinceră că armata lor tradițională, care a fost pregătită de zeci de ani să preia o țară străină, nu a rezistat și s-a prăbușit. Și acum, din cauza mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor ruși nu mai este ceva ce se întâmplă la TV sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusă. Tocmai la puterea ucraineană reacționează conducerea Rusiei, schimbând tactica și încercând să atragă și mai mulți cetățeni și resurse în război.„, a punctat liderul de la Kiev.

De la anunțul mobilizării parțiale a populației, sute de arestări au avut loc în Rusia ca urmare a protestelor, iar biletele de avion, vândute la prețuri uriașe, s-au epuizat. Anunțul lui Putin de mobilizare a populației a venit ca o lovitură cruntă asupra rușilor, care nu doresc ca oamenii dragi ai lor să fie parte a acestei agresiuni militare din Ucraina. Trebuie precizat și faptul că Putin a ieșit zilele trecute cu un discurs prin care acuză Occidentul pentru apariția nevoii ca populația Rusiei să fie mobilizată și prin care amenință ca va folosi orice mijloc să se protejeze, inclusiv arma nucleară.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare