joi, septembrie 12, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneIohannis, nesigur de aderarea României la Schengen până la finalul anului 2022....

Iohannis, nesigur de aderarea României la Schengen până la finalul anului 2022. Vlad Gheorghe a răbufnit: „Ce-ai păzit din 2014 încoace?!”

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a avut o reacție critică la adresa președintelui Klaus Iohannis, care a declarat miercuri, 23 noiembrie, pe parcursul unei conferințe comune de presă cu omologul leton, că pot exista varii motive din pricina cărora e posibil ca România să nu aibă certitudinea până în data de 8 decembrie în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen, iar astfel decizia ar urma să fie amânată "cu o lună sau cu două luni, până când toate întrebările primesc răspunsuri clare și corecte". În acest context, Vlad Gheorghe a formulat o întrebare acidă pentru președintele Klaus Iohannis: "Ce-ai păzit din 2014 încoace de nici în 2022 nu e convinsă 'lumea' că românii nu merită să piardă timp, bani, nervi și demnitate să stea pe la cozi prin vămi când toți ceilalți europeni trec prin vămi ca prin brânză?".

Iohannis tace 11 luni pe an, iar când vorbește, dă din casă. Ia fiți atenți aici cum s-a ‘scăpat’ azi despre Schengen: ‘dacă din varii motive nu vom reuși până pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sunt foarte clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amânată, cu o lună sau cu două luni până când toate întrebările primesc răspunsuri clare și corecte și toată lumea va fi convinsă’.

Care-s alea ‘varii motive’? Și cine ar trebui să dea ‘răspunsuri clare și corecte’ ca să convingă lumea? Păi, dom președinte, nu ești la al doilea mandat? Nu scrie în Constituție că matale reprezinți statul român, că numești guvernul, că pui în funcție sau rechemi diplomații, că ești șef la CSAT? Ce-ai păzit din 2014 încoace de nici în 2022 nu e convinsă ‘lumea’ că românii nu merită să piardă timp, bani, nervi și demnitate să stea pe la cozi prin vămi când toți ceilalți europeni trec prin vămi ca prin brânză?

Cum să ai așa tupeu, Iohannis, să le spui românilor că ‘se amână’ pentru ei Schengenul IAR? Ciucă e omul tău, Bode e omul tău, Predoiu e omul tău, Aurescu e omul tău și TOȚI au livrat gogoși românilor, au MINȚIT!

Bode se duce de urgență la Viena după ce în ianuarie se lăuda că gata, a rezolvat-o el, intrăm sigur în Schengen – și austriecii nu știau nimic! Cum aveți toți atâta tupeu?!

Prietenul Hellvig de la SRI ce mai face, dom președinte, e bine, ia salariul ăla baban lunar? A informat corespunzător, nu? Și domnul Vlase de la PSD pe care l-ai pus tot tu, Iohannis, la SIE – a informat și el la fel?

Mare, mare ‘noroc’ că Ion Iliescu este inculpat pentru crime împotriva umanității, că altfel Iohannis putea fi declarat fără nicio urmă de îndoială CEL MAI TOXIC președinte pentru România de după 1989.

A. și încă o chestiune, Iohannis – mai știi postul ăla de la NATO pentru care se tot chinuiau ‘pe surse’ oamenii tăi să te dea favorit? ȘOC! Numele tău nu e pe lista scurtă – și nici p-aia lungă n-a fost. Iaca lista, conform New York Times care au informații mai bune decât Bode, Hellvig și toți pălmașii pe care-i plătesc românii cinstiți să-ți spună ție: ‘Să trăiți!’.

📌Premiera Estoniei, Kaja Kallas

📌Președinta Slovaciei, Zuzana Caputova

📌Fosta președintă a Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic”, a scris Vlad Gheorghe, europarlamentar din Grupul Renew Europe pe Facebook.

Potrivit Agerpres, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Riga, că, dacă până la Consiliul JAI din 8 decembrie nu există o certitudine pentru un vot favorabil privind accederea României la Schengen, este posibilă o amânare a acestei decizii cu o lună sau două.

„Cred că s-a vehiculat 8 decembrie ca şi un termen final, ceea ce nu este. 8 decembrie este prima posibilitate când această chestiune poate fi discutată şi interesul meu, al nostru este ca atunci când se votează să avem un vot clar pentru accesul României la Schengen. Nu este util pentru absolut nimeni să forţăm un vot care poate nu este cel aşteptat. Asta apropo de data de 8 decembrie. Şansele României sunt relativ bune. Avem şanse bune să fim acceptaţi în spaţiul Schengen, dar cum am mai spus nu există o garanţie pentru asta. Sunt state membre din Uniune care mai au întrebări pentru noi, care mai au întrebări pentru sistemul Schengen”, a spus Iohannis, după întâlnirea cu omologul leton, Egils Levits.

El a subliniat că România este dispusă şi pregătită să ofere răspunsuri ţărilor care mai au întrebări cu privire la Schengen.

„Sunt întrebări legitime şi noi suntem dispuşi şi pregătiţi să dăm răspunsurile. Aşa putem acum să răspundem de exemplu prietenilor olandezi că MCV a fost ridicat şi această barieră nu mai există. Avem pentru toţi cei interesaţi cele două seturi de experţi care au verificat pregătirea României şi au găsit ambele runde de experţi că suntem foarte bine pregătiţi. Nu avem flux migratoriu, asta pentru prietenii austrieci, iar pentru cei din Suedia care au avut anumite întrebări care s-au referit mai mult la colaborarea poliţienească putem să le spunem nu doar că suntem pregătiţi aşa psihic, suntem pregătiţi cu oameni, deci suntem chiar pregătiţi şi au existat şi până acum programe care au dat rezultate bune. Suntem dispuşi să le extindem. Noi nu doar spunem că Spaţiul Schengen devine mai sigur dacă România intră, noi dovedim acest lucru şi vom dovedi şi în continuare”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a mai precizat că este de dorit ca până la Consiliul JAI toate aceste întrebări să primească răspuns şi să existe o înţelegere.

„Asta este varianta pe care ne-o dorim şi aceasta este varianta care a fost propusă de preşedinţia Consiliului Uniunii care momentan este la Cehia, însă, vreau să fiu foarte clar, dacă din varii motive nu vom reuşi până pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sunt foarte clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amânată, cu o lună sau cu două luni până când toate întrebările primesc răspunsuri clare şi corecte şi toată lumea va fi convinsă că noi nu numai că nu suntem o vulnerabilitate, am fi un real câştig pentru Spaţiul Schengen şi ca să completez ce am spus – unii au întrebări pentru noi şi alţii pun sub semnul întrebării Schengen. Spaţiul Schengen funcţionează după nişte reguli care au fost stabilite acum câţiva ani. Lumea s-a schimbat. Ştim şi noi acest lucru şi este nevoie de îmbunătăţirea unor abordări, unor proceduri. Noi suntem parte din acest proces. Suntem acum parte din procesul de îmbunătăţire a Spaţiului Schengen şi evident că, dacă vom deveni parte din el, vom continua aceste demersuri, însă argumentul că dacă Spaţiul Schengen nu este perfect România şi alţii trebuie să rămână afară nu mi se pare chiar unul pertinent”, a conchis președintele României.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare