joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticÎn urma presiunii publice, fostul deputat Petre Cioabă și-a retras cererea de...

În urma presiunii publice, fostul deputat Petre Cioabă și-a retras cererea de ajutor pentru achiziția aparatului auditiv

După cum am menționat deja într-un articol precedent, fostul deputat de Teleorman, Petre Cioabă, depusese la Primăria Alexandria o solicitare de ajutor de urgență pentru achiziția unui aparat auditiv în valoare de peste 6000 de lei. Acesta motivase cererea prin aceea că s-ar fi împrumutat de la diverse persoane fizice și se află în imposibilitatea de a-și plăti datoriile către acestea. Presiunea publică generată de subiect l-a determinat astăzi pe fostul deputat să-și retragă cererea.

Anunțul a fost făcut de consilierul local Gabriel Bulumac, cel care a și pus în lumina reflectoarelor această solicitare inedită. Amintim că fostul deputat Petre Cioabă, actual președinte al Organizației de Pensionari a PSD Teleorman, a solicitat Consiliului Local Alexandria un ajutor de urgență pentru achiziția unui aparat auditiv performant.

Potrivit referatului întocmit de o comisie din cadrul Serviciului Ajutoare, Beneficii și Servicii Sociale, care s-a prezentat la domiciliul fostul parlamentar pentru a face fireasca anchetă socială, Petre Cioabă locuiește împreună cu soția, și ea pensionară, într-un apartament „modest mobilat” și „curat întreținut”, compus din trei camere.

Cioabă Petre, are vârsta de 76 ani, este pensionar si primeste o pensie în sumă de 3084 lei/lună. Cioabă Floarea, sotie, are vârsta de 75 ani, este pensionară si beneficiază de o pensie in sumã de 2927 lei/lună. Familia Cioaba locuieste într-un apartment compus din trei camere, proprietate personală, modest mobilat, curat întreținut. Domnul Cioabă Petre a declarat că s-a împrumutat la diferite persoane fizice, în prezent aflându-se in imposibilitatea de a-și achita datoriile catre aceștia, motiv pentru care solicită acordarea unui ajutor de urgent.„, se arată în referat.

Deputatul are, potrivit propriilor declarații de avere, inclusiv sume de bani puse deoparte. Asta a verificat și consilierul local PNL, Gabriel Bulumac, care constată, în urma cercetărilor proprii, că „deși domnul Cioabă are o pensie decentă și a ocupat o poziții de deputat și de consilier județean, acesta încearcă să obțină bani de la comunitate prin intermediul unor minciuni și înșelătorii.

La ce minciuni și înșelătorii se referă Gabriel Bulumac? Ei bine, se pare că, de fapt, fostul deputat PSD de Teleorman, care a ocupat locul lui Dragnea în Parlament după condamnare, are un card la BCR cu suma de 121.500 lei și unul la CEC cu 51.300.

Acesta a mai încasat indemnizație de parlamentar numai pe anul 2020 în valoare de 132.000 lei. Soția, deși pensionară, încă lucrează ca profesor la Școala Sanitară Postliceală de unde încasează un salariu de 33.000 lei net/an. Totul pe lângă pensiile menționate mai sus.

În urma presiunii publice create de consilierul local PNL, Gabriel Bulumac, Petre Cioabă a decis că-și poate plăti aparatul auditiv și fără ajutorul comunității locale, așa că astăzi și-a retras cererea de ajutor financiar de urgență.

CARMEN DUMITRESCU
CARMEN DUMITRESCU
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare