miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSub Olguța Vasilescu, craiovenii plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară. USR...

Sub Olguța Vasilescu, craiovenii plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară. USR se opune noilor majorări

Majorările consecutive ale prețului gigacaloriei, aprobate de PSD la Craiova, au dus la situația în care craiovenii plătesc cea mai scumpă gigacalorie din țară în acest moment, susține USR Dolj. Și administrația PSD din zonă nu se oprește aici: în ședința de mâine a Consiliului Local Craiova, Olguța Vasilescu PSD propune majorarea cu 33% a prețului gigacaloriei pentru populație, la o valoare de 666 lei (TVA inclus).

Vorbim despre a treia majorare din ultimele 14 luni, în acest moment prețul la gigacalorie în Craiova ajungând să fie aproape dublu față de luna septembrie 2021.

USR Craiova se opune acestei majorări și susține că va vota împotrivă. USR solicită executivului să subvenționeze integral de la bugetul local această creștere de 140 lei pe gigacalorie și va depune un amendament în ședința de Consiliu Local Craiova în acest sens.

Din cauza administrației PSD condusă de Olguța Vasilescu, prețul căldurii la Craiova este unul dintre cele mai scumpe.

„Este rezultatul unei administrații locale fără viziune și a unei construcții bugetare fără niciun temei”, arată USR Dolj într-un comunicat de presă . Comparativ, la Cluj gigacaloria este 278 lei, la Brașov 264 lei, la Suceava 240 lei, Timișoara 347 lei, iar la București costa 350 lei.

Craiova are nevoie de investiții majore în infrastructura de termoficare a orașului. Este veche de peste 40 de ani, cu probleme, iar pierderile mari din rețea sunt suportate de craioveni. Aceste probleme nu vor dispărea cu concerte sau beculețe, cu pietricele sau statui nefericite, ci prin investiții care ar fi trebuit să se facă cu mulți ani în urmă. 

Având în vedere că anul acesta Olguța Vasilescu a cheltuit peste zece milioane de euro pentru concerte, beculețe și evenimente inoportune, Primăria Craiova are obligația de a susține din bugetul local creșterea prețului la gigacalorie”, a declarat Cezar Drăgoescu, consilier local USR Craiova.

Craiovenii, la fel ca restul românilor, sunt greu loviți de criza energetică, inflația a depășit 15%, prețurile la alimentele de bază și nu numai au explodat, ratele bancare au crescut. În ciuda acestor factori, craiovenii plătesc în prezent cea mai scumpă gigacalorie din ţară. 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare