vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Tulcea plătește peste 10.000 de euro pe mese și protocoale la...

Primăria Tulcea plătește peste 10.000 de euro pe mese și protocoale la restaurantul unui afacerist de suflet

În luna februarie, Primăria Tulcea a cumpărat prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice un parchet de servicii oferite restaurantul unui afacerist apropiat primarului Ștefan Ilie. Banii alocați din bugetul public meselor și protocolului la restaurantul cu pricina sunt consistenți, fiind vorba de suma de 10.178 de euro. Vorbim, în mod evident, despre o achiziție directă.

Descoperirea acestei achiziții semnificative pentru bugetul local al municipiului Tulcea a fost făcută de jurnaliștii publicației Tulcea Noastră, care au făcut și corelația între această „investiție” și legătura dintre primar cu afaceristul ce deține restaurantul.

Evident, nu e primul contract de acest fel de care beneficiază compania afaceristului Adrian Geamănu.

Beneficiarul acestei achiziţii este SC Conex Trans SRL din Tulcea, al cărui administrator este domnul Adrian Gemanaru, un foarte apropiat de primarul Ştefan Ilie şi de partidul din care acesta face parte (la fel de apropiat şi de fostul primar Constantin Hogea şi de PDL-ul acelor vremuri), care administrează restaurantul La Liman, unde urmează să se finalizeze achiziţia despre care vorbim, adică mâncare şi băutură pentru protocolul primăriei. În 2020, societatea nu câştiga nimic de la noua conducere a oraşului, dar în luna octombrie 2021 apare primul contract generos. În luna octombrie, prin cumpărare directă de pe SEAP, Conex Trans câştiga prima licitaţie în valoare de 12.361 de lei. Detalii AICI.

În anul 2022, la distanţă de câteva luni, apar două contracte de cumpărare directă, pentru mâncare şi servitul mesei, primul semnat în luna mai, în valoare de 12.923 lei şi al doilea în octombrie, în valoare de 8.990 lei. Detalii AICI

Anul 2023 aduce din nou, până în prezent, o sumă frumuşică în conturile societăţii cu pricina, în urma contractului semnat pe 3 februarie cu primăria şi anume 49.896 de lei, adică peste 10.000 de euro, la care se adăugă TVA, la fel ca la contractele de mai sus, din anii anteriori.„, arată publicația Tulcea Noastră.


CITIȚI ÎNTREGUL ARTICOL ÎN tulceanoastră.ro!

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare