vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneForaj Sonde Videle anunță semnarea unui contract cu OMV Petrom. Valoarea se...

Foraj Sonde Videle anunță semnarea unui contract cu OMV Petrom. Valoarea se ridică la 77,9 mil. dolari

Compania de foraj petrolier Foraj Sonde Videle a semnat un contract cu gigantul OMV Petrom, pe o durată de şase ani.

Cu o valoare de 77,9 milioane de dolari, obiectul contractului constă în „servicii de foraj terestru cu o sarcină statică în cârlig de cel puţin 15 tone metrice pentru platformele de foraj”, potrivit anunțului publicat marți de Foraj Sonde Videle la Bursa de Valori București.

Cu afaceri de 66,8 milioane de lei, compania din Teleorman este deținută în proporţie de 87% de omul de afaceri Sever Raicu. Fost broker la Carpatica Invest, Raicu a preluat pachetul majoritar în Foraj Sonde în 2013 de la compania de forajDafora Mediaş.

OMV Petrom, producător local de petrol şi gaze și cea mai mare companie listată la BVB, a înregistrat în 2022 un profit net record de 10,3 miliarde lei, cu 260% mai mare față de anul anterior, iar vânzările companiei s-au ridicat la valoarea record de 61 de miliarde de lei. Grupul a bugetat investiții în valoare de 6 miliarde de lei în 2023.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare