marți, mai 7, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAlina Albu, care a lucrat în dosarele Caracal și Clanul Clămparu, a...

Alina Albu, care a lucrat în dosarele Caracal și Clanul Clămparu, a fost numită conducerea DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru numirea Alinei Albu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în ciuda avizului negativ al Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Alina Albu a fost numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru un mandat de trei ani. Procurorul a lucrat în dosare cunoscute precum Clanul Clămparu și Caracal.

Propunerea Ministrului Justiției Cătălin Predoiu, Albu a susţinut de două ori interviul pentru numirea în funcţie, după ce a fost avizată negativ de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Cu toate acestea, avizul CSM este consultativ.

Ea activează în cadrul DIICOT din 2008, iar din luna februarie 2019 se află în poziția de procuror-șef delegat la Serviciul de combatere a criminalității organizate. Potrivit CV-ului său, a absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative – specializarea Drept de la Universitatea „Spiru Haret” în 1996, iar între 2008 și 2010 a făcut un masterat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Alina Albu a lucrat în dosare cunoscute precum Clanul Clămparu, Caracal, Academia Infractorilor și a început dosarul fraților Sile și Nuțu Cămătaru, arată G4Media.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare