sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneExecutivul a aprobat două proiecte de investiții în infrastructura de transport a...

Executivul a aprobat două proiecte de investiții în infrastructura de transport a gazelor naturale

Guvernul a aprobat joi, la propunerea Ministerului Energiei, două proiecte de investiţii privind construcţia de conducte de transport a gazelor naturale.

Joi, a fost adoptată o hotărâre pentru declararea proiectului “Conductă de transport gaze naturale Timișoara – Deta – Denta – Moravița” drept proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Potrivit Ministerului Energiei, conducta va acoperi necesarul de gaze naturale pentru consumul casnic și industrial a peste 11 unități administrative teritoriale, accelerând dezvoltarea socio-economică, protejarea mediului și fondului forestier prin diminuarea consumului de lemn și a utilizării surselor de energie intens poluantă.

De asemenea, executivul a adoptat o hotărâre care completează lista terenurilor agricole situate în extravilan care fac obiectul proiectului ”Conducta Țărmul Mării Negre-Podișor (RO) pentru preluarea gazului din Marea Neagră”, cu cele situate în extravilan pe raza unităților administrativ-teritoriale Ghimpați și Clejani, județul Giurgiu.

Proiectul își propune diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor, reducerea gradului de dependență de importurile de gaze rusești, transportul spre pieţele Central-europene și dezvoltarea unei capacități de transport ce va permite în viitor interconectarea cu conductele ce vor avea ca surse potențiale de alimentare gazele lichefiate de la țărmul Mării Negre (Proiectul AGRI), sau gazele de șist.

Pentru realizarea proiectului a fost emisă Autorizația de Construire nr. 5/17.05.2018 de către Ministerul Energiei și vizează construirea unei conducte de transport gaze de la țărmul Mării Negre, de unde va prelua gazele naturale extrase din platforma continentală și Stația de Comprimare Gaze Podișor„, arată Ministerul Energiei. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare