vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn inspector de stat în construcţii din Bucureşti, reţinut de DNA pentru...

Un inspector de stat în construcţii din Bucureşti, reţinut de DNA pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual

Un inspector din cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București - Ilfov a fost reținut miercuri de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită, trafic de influență și fals intelectual.

DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 aprilie 2023, a lui Florin Năforniță, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov.

Potrivit comunicării instituției, Năforniță a comis următoarele infracțiuni: luare de mită, (două fapte), trafic de influență (două fapte, din care una în formă continuată) și fals intelectual.

Procurorii arată că, în perioada aprilie – august 2022, Năforniță ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la doi oameni de afaceri suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o hală din Ilfov, ajunse într-o fază determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu. „Mai mult, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție„, arată DNA. De asemenea, el ar mai fi primit „foloase necuvenite” pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot în județul Ilfov.

În aceeași perioadă, Năforniță a primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe asupra unor colegi, pentru a-i determina să elibereze adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.

Joi, Năforniță a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare