luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimarul din Chiajna, trimis în judecată de DNA pentru finanțarea ilegală a...

Primarul din Chiajna, trimis în judecată de DNA pentru finanțarea ilegală a unui club de fotbal. Prejudiciu de 45 mil. lei

Mircea Minea, primarul comunei Chiajna, județul Ilfov, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la aproape 45 de milioane de lei.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat miercuri trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului din Chiajna Mircea Minea. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la aproape 45 de milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007 – 2021, primarul ar fi încheiat mai multe contracte de finanțare nerambursabilă cu un club de fotbal și ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 37.474.795 lei.

De asemenea, ar fi închiriat aceluiași club două baze sportive aflate în proprietatea primăriei în schimbul unor chirii substanțial mai mici decât în piață – de exemplu, arată procurorii, Minea ar fi cerut 100 lei/lună pentru baza sportivă și 7,65 euro/oră pentru stadion. Demersurile nu au fost aprobate de către Consiliul local Chiajna și, implicit, nu au fost realizate în urma unor proceduri de licitație publică. Faptele au adus un prejudiciu primăriei Chiajna în cuantum de 7.525.158 lei.

„Precizăm că, în cadrul clubului de fotbal respectiv, inculpatul a avut calitățile de membru fondator și președinte al consiliului director (aceasta din urmă, până la data de 14.01.2015)”, arată DNA.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare