joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Astăzi este despre arme" - USR cere controlul tuturor parlamentarilor la intrarea...

„Astăzi este despre arme” – USR cere controlul tuturor parlamentarilor la intrarea în Parlament

Evenimentele de astăzi, care au transformat Parlamentul României într-o manifestare aproape absurdă pentru o țară civilizată atrag atenția asupra faptului că sunt necesare măsuri de siguranță și în interiorul instituțiilor statului. Manifestările tot mai extreme ale celor de la AUR pun astfel pe jar lumea civilizată și duc către solicitarea unor măsuri restrictive inclusiv pentru parlamentari.

Sub pretextul unei interpretări aberante a unui proiect de lege pentru prevenirea separării copilului de familie, cei de la AUR și-au mobilizat susținătorii și au incitat o lungă perioadă la acțiuni agresive.

În mod paradoxal, dacă ar fi informat, publicul ar ști că respectivul proiect de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, prin promovarea principiului interesului superior al copilului şi a respectării drepturilor copilului, promovarea bunăstării sociale, spirituale şi morale, a sănătăţii fizice şi mentale, pentru copilul expus riscului de separare de familie, promovarea, cu prioritate, a valorilor familiale, a menţinerii în familie a copilului expus riscului de separare şi integrarea lui 3 în comunitate, participarea copilului, în funcţie de vârsta şi gradul de maturitate, şi a familiei la deciziile care îl privesc.

O reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Palatul Parlamentului în timp ce avea patru gloanțe în geantă. Lideri politici au fost agresați în aceeași zi de către susținătorii AUR.

De aici a izbucnit o întreagă discuție legată de măsurile de securitate care trebuie să existe în această perioadă tulbure, inclusiv în instituțiile publice.

Ionuț Moșteanu a anunțat că USR va cere controlarea tuturor parlamentarilor ca la aeroport după acest incident.

O mână de extremiști sunt lăsați și astăzi să facă haos în Parlament. Astăzi este despre gloanțe. Data trecută au pătruns în incinta Parlamentului și au vandalizat mașina unei ambasade. Data viitoare ce se va întâmpla? USR cere controlul tuturor parlamentarilor de arme la intrare. La fel ca la aeroport. “Jos cu hoții de copii!”, scandează ei. Și vă spun: nu, astăzi nimeni nu va fura niciun copil. Folosind tehnicile de propagandă învățate de Simion de la prietenii lui din serviciile rusești, au speriat oamenii cu o lege care face fix opusul: protejează copiii de separarea familiilor. Asta prevede legea. Sprijină familiile vulnerabile. Acum, îl întreb și pe domnul Lucian Bode: de ce Jandarmeria permite ca o mâna de câteva zeci de oameni să blocheze Parlamentul? Nu e prima oară când îi lăsați, domnule Bode. I-ați lăsat să zburde liber prin primarii, să invadeze curtea parlamentului. Extremiștii trebuie opriți.” – a spus Ionuț Moșteanu, liderul de grup al USR.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare