marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiPRIN PĂIENJENIȘUL IN(JUSTIȚIEI): Tirurile fostului șef al Poliției Rutiere Corabia și dosarele...

PRIN PĂIENJENIȘUL IN(JUSTIȚIEI): Tirurile fostului șef al Poliției Rutiere Corabia și dosarele clasate de procurorul Sorin Lia au dus la reținerea celor doi

Fostul șef al Poliției Rutiere Corabia, Sorin Bulintiș, și procurorul Sorin Lia, fost candidat la CSM, au fost, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova reținuți pentru 24 de ore. Speța, așa cum reieșe ea din sursele locale ale publicației Libertatea, arată un veritabil păienjeniș al in(justiției), perpetuat la nivel local pe bani mulți.

Sorin Bulintiș a fost șef al Poliției Rutiere Corabia. Însă activitatea lui nu se oprea la asta, pentru că soția lui desfășura o afacere cu TIR-uri. Convenabil, am zice, de vreme ce, pe linie profesională, polițistul controla tirurile care tranzitau zona. Și avea astfel un ascendent care putea facilita și favoriza afacerile soției.

El avea TIR-uri pe firma nevestei când el oprea alte TIR-uri pline cu rapiță. Pe ale lui nu le verifica nimeni. Când erau oprite alte TIR-uri, să spunem că aveau 21 de tone de rapiță. Cu 3 tone peste limita maximă admisă. 3 tone le confiscau oficial pentru că depășeau limita, iar alte 3 tone le luau neoficial ca să lase restul transportului”, afirmă sursele Libertatea. Marfa luată „la negru” reintra în circuit prin firma soției.

Citeşte întreaga ştire: Ce afacere mascată avea, potrivit acuzării, polițistul Sorin Bulintiș, fostul șef de la Rutieră reținut miercuri împreună cu procurorul Sorin Lia

De-a lungul vremii, pe numele lui Sorin Bulintiș se deschiseseră trei dosare de corupție, toate aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, care era condus în acea perioad de procurorul Sorin Lia, fost candidat la CSM. Toate cele trei dosare deschise pe numele polițistului fuseseră clasate, fapt care a atras atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Asta a dus la o operațiune mai vastă și la arestarea polițitului, procurorului și a unui afacerist, cel mai probabil persoana pe numele căreia a trecut această firmă de tiruri în anul 2022.

Sursele locale ale Libertatea susțin că la momentul fondării firmei pe numele soției lui Bulintiș, Sorin Bulintiș era simplu agent în cadrul IPJ Olt și avea un salariu anual de 31.000 de lei. Eliza Dana Bulintiș, soția lui, lucra la Primăria Corabia și nu câștiga mai mult de 19.500 de lei pe an.

Cu toate acestea, firma deținea mai multe TIR-uri de transport marfă, numărul acestora variind între 4 și 6 de-a lungul anilor. Era greu de crezut că dintr-un salariu de agent și unul de funcționar public la primărie puteai cumpăra aceste utilaje. În anul 2022, firma familiei Bulintiș a fost trecută pe numele unui afacerist.

În acest moment, atât fost șef de la Rutieră, cât și procurorul Sorin Lia, alături de alte două persoane au fost reținuți, fiind pornită acțiunea penală împotriva lor. Bulintiș e acuzat de instigare directă la abuz în serviciu și de efectarea unor operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare