marți, mai 7, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTransgaz a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru gazoductul Tuzla-Podișor. Proiect...

Transgaz a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru gazoductul Tuzla-Podișor. Proiect în valoare de 500 mil. euro

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz a semnat cu Kalyon Insaat Sanayi din Turcia contractul de execuție a lucrărilor de construire a conductei Tuzla-Podişor. Proiectul se ridică la o valoare de 500 milioane euro.

Proiectul gazoductului Tuzla– Podișor presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale, pe o lungime de 308,3 km, legătură între resursele de gaze naturale exploatate din perimetrul Neptun Deep şi coridorul BRUA. Conducta este amplasată în zona de sud-est a țării și traversează 3 județe: Constanța, Călărași și Giurgiu.

„(…) Gazoductul Tuzla-Podișor este necesar și pentru a putea transporta cele 15 miliarde mc de gaze naturale care ar urma să vină în România și din zona Mării Caspice, din terminalele LNG din Turcia și Grecia. Operaționalizarea conductei este importantă în contextul în care se estimează pentru anii următori o creștere a cererii pentru consumul de gaze naturale, având în vedere politicile de decarbonizare, respectiv de trecere a centralelor pe cărbuni pe gaze, dar și luând în calcul finalizarea unor investiții în sectorul industrial și cel energetic și a investițiilor în dezvoltarea și extinderea SNT pentru a permite racordarea tuturor localităților la infrastructura gazieră (…)”, a declarat Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, adăugând că, după gazoductele BRUA şi Ungheni-Chişinău, gazoductul Tuzla-Podişor este cel mai important proiect de infrastructură gazieră pe care-l construieşte compania românească.

Ordinul pentru începerea lucrărilor vine la trei luni după ce, pe 16 martie, Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz au semnat contractele de transport al gazelor naturale încheiate în urma procedurii de rezervare de capacitate pentru punctul de intrare/ieșire în/din SNT-Tuzla – al gazelor naturale din Marea Neagră.

Proiectul „Conductă de transport gaze naturale Marea Neagră-Podişor” este cuprins în Planul de dezvoltare al SNT pe următorii 10 ani și a fost depus pentru finanţare prin Fondul de Modernizare, obţinând fonduri de 85 de milioane de euro. „Diferenţa de finanţare va fi acoperită printr-un mix financiar competitiv”, au transmis reprezentanții.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Construcția acestui gazoduct va consolida rețeaua națională de transport a gazelor și va contribui la securitatea energetică a României. De asemenea, acest proiect va facilita transportul eficient și sigur al gazelor naturale între Tuzla și Podișor, deschizând noi oportunități pentru industrie și creând locuri de muncă în regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare