vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneNou discurs halucinant al lui Viktor Orban la Băile Tușnad: "Uniunea Europeană...

Nou discurs halucinant al lui Viktor Orban la Băile Tușnad: „Uniunea Europeană condamnă comunitatea creștină, dorește să efectueze un schimb de populație și duce un război LGBTQ împotriva națiunilor prietenoase cu familia tradițională”

Premierul ungar Viktor Orban repetă experiența de anul precedent de la Băile-Tușnad și face noi declarații halucinante în discursul său, în cadrul celei de-a 32-a ediții a Universității Libere de Vară. Totul, după ce acuză Ministerul de Externe al României că i-ar fi transmis un document în care i se indică despre ce are voie să vorbească și spune că, atunci când vor veni în Ungaria, românilor nu li se va pretinde niciodată așa ceva.

După scandalul de anul trecut, generat de discursul rasist al lui Viktor Orban la Băile Tușnad, anul acesta au existat speranțe că nu se vor mai repeta derapajele. Mai ales după ce Orban s-a întâlnit cu premierul român, Marcel Ciolacu, și-a făcut poze cu el și a declarat că relația dintre cele două țări intră în etapa unei „frumoase prietenii”.

Lucrurile, însă, au decurs cu totul și cu totul altfel. Orban a reluat seria declarațiilor lipsite de toleranță, a atacat Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană și vorbește despre un „război LGBTQ” împotriva popoarelor care sprijină familia tradițională.

Mai mult, el susține că MAE i-a indicat, printr-un document, despre ce are voie să vorbească în acest discurs:

Nu avem voie sa vorbim despre lucruri care sunt sensibile din punctul de vedere al demnității naționale române. Ei bine, să nu vorbim despre drepturile colective ale minorităților. Nu vorbesc, dar menționesz că drepturile colective există și ungurii din România au aceste drepturi! MAE m-a avertizat să nu vorbesc despre unități administrative române inexistente (n.r. – Secuime). Ei bine, niciodata nu am spus că acestea sunt unități administrative române.” – a spus Viktor Orban la Băile Tușnad.

În plus el a declarat că nu va pune niciodată românii în situația în care l-a pus MAE pe el: „Niște recomandări pentru prietenii noștri români: dacă veniti la noi, nu vă vom spune despre ce să vorbiți

Ideile propagate în discursul său continuă să fie absolut halucinante, incredibil de simetrice cu acelea propagate de AUR în România.

Exemplificăm: „Avem nevoie de o relatie bună cu ortodoxia în lupta pentru creștinism în Europa”

„Uniunea este ca bătrânul campion de box care nu mai vrea să intre în ring.”

„Uniunea Europeană condamnă comunitatea creștină, dorește să efectueze un schimb de populație și duce un război LGBTQ împotriva națiunilor prietenoase cu familia tradițională. Iată unde duce prietenia cu America!”

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. „Avem nevoie de o relatie bună cu ortodoxia în lupta pentru creștinism în Europa”. Te deranjeaza afirmatia asta? De ce?Explica unde e extremismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare