joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSchimburile comerciale între Germania și România au crescut cu 6,3% în 2023,...

Schimburile comerciale între Germania și România au crescut cu 6,3% în 2023, la 40,8 mld. euro

Încă de la Revoluție, Germania a reprezentat principalul investitor străin în economia românească, iar în 2023 schimburile comerciale dintre cele două state au atins un nou nivel record.

AHK România, reprezentanța oficială a economiei germane în țara noastră, anunță rezultatele schimburilor comerciale bilaterale pe anul 2023, preluate de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis. 

Schimburile comerciale între cele două state s-au ridicat anul trecut la 40,8 miliarde de euro, în creștere cu 6,3% față de 2022, România urcând pe locul 17 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei, o urcare de trei poziții față de anul precedent. Importurile din România s-au ridicat la 19,4 miliarde de euro, în creștere cu 9,8%, iar exporturile Germaniei către România au atins 21,5 miliarde de euro, un plus cu 3,3%.

„Observăm că România a urcat în topul partenerilor comerciali ai Germaniei. Acest fapt ne arată că dinamica relațiilor bilaterale de comerț între cele două țări se menține, în ciuda numeroaselor provocări. România reușește să convingă multe companii germane că este un amplasament de afaceri atractiv. Sunt interesate în special acele companii care doresc să-și sporească reziliența față de lanțurile internaționale de aprovizionare, precum și cele care caută un amplasament investițional inovator pentru cercetare și dezvoltare în Europa”, spune Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Cu acest volum, Germania rămâne primul partener comercial al României.

AHK România, înfiinţată în 2002, este reprezentanţa oficială a economiei germane şi numără peste 600 de firme membre. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcţionează şi Centrul de competenţă pentru Republica Moldova.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare