duminică, iunie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE: Despre tehnologie și sustenabilitate

PUNCTE-CHEIE: Despre tehnologie și sustenabilitate

În săptămâna 6 - 12 mai, Chimcomplex Borzeşti a încheiat proiectul de ecologizare a producţiei la Râmnicu Vâlcea, One United Properties anunță un acord cu MetaWealth, iar Consiliul Concurenței a autorizat o nouă tranzacție în sistemul bancar.

Chimcomplex Borzeşti a anunțat că a încheiat proiectul de ecologizare a proceselor de producţie şi transformare a activităţii, implementat pe platforma de la Râmnicu Vâlcea. Proiectul “Investing in innovative green technology to produce new environmentally friendly polyols at CHIMCOMPLEX”, încheiat în 30 aprilie 2024, a fost co-finanţat prin programul “Dezvoltarea Afacerilor, Inovare şi IMM-uri”, conform contractului încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator de program. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2,43 milioane de euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1,215 milioane de euro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la o nouă parcare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pe o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. Termenul de execuţie este de 6 luni de la data începerii lucrărilor şi prevede realizarea a 662 de noi locuri de parcare, din care 66 pentru mașini electrice. Investiția se ridică la 14,9 milioane de lei și va fi realizată de asocierea SSAB AG – Bemel AG – SSAB International Electric.

Start-up-ul fintech MetaWealth şi One United Properties au anunțat un acord-cadru de 20 de milioane de euro pentru apartamente de închiriat. MetaWealth va lista trei noi active pe platforma fintech, primul fiind One Lake District, format din 31 de apartamente, cu o valoare totală estimată a investiției de 5,5 milioane de euro. Start-up-ul fintech MetaWealth din Irlanda a dezvoltat o platformă prin intermediul căreia utilizatorii pot investi în fracţiuni de active imobiliare.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenționează să preia First Bank S.A. Intesa, cea mai mare bancă din Italia, este prezentă în România prin intermediul subsidiarei Banca Comercială Intesa Sanpaolo România S.A. First Bank este fosta bancă elenă Piraeus Bank, preluată de americani în 2018.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare