miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComisia Naţională de Incluziune Socială a devenit operațională, anunță Ministerul Muncii

Comisia Naţională de Incluziune Socială a devenit operațională, anunță Ministerul Muncii

În cadrul reuniunii de luni, a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al comisiei.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) a transmis luni că ministrul Simona Bucura-Oprescu a prezidat prima reuniune a Comisiei Naționale de Incluziune Socială (CNIS), care va coordona „eforturile de prevenire și combatere a sărăciei și riscului de excluziune socială”.

Potrivit unui comunicat de presă, noua comisie va asigura, la nivel central, promovarea incluziunii sociale, acoperind domenii precum protecția socială, ocuparea forței de muncă, locuirea, educația, sănătatea, digitalizarea și securitatea personală.

În cadrul reuniunii de luni, a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al comisiei și au fost stabilite procedurile de selecție pentru reprezentanții din mediul academic, ONG-uri și parteneri sociali care vor avea rol de observatori.

„Astăzi am operaționalizat Comisia Națională de Incluziune Socială, un organism esențial pentru coordonarea, monitorizarea și evaluarea strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei. CNIS are un rol important și în implementarea angajamentelor asumate de România în documentele internaționale în promovarea coeziunii sociale”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare