marți, decembrie 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRomânia, prezență puternică la American Film Market: 16 companii susținute de Federația...

România, prezență puternică la American Film Market: 16 companii susținute de Federația Patronatelor Industriilor Creative își prezintă proiectele la cel mai mare târg de cinema din lume

Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), prin intermediul Creative Romanian Film Makers, anunță cea de-a cincea participare a României la American Film Market (AFM), cel mai mare târg al industriei cinematografice mondiale.

Evenimentul, care are loc în perioada 5 – 10 noiembrie 2024, la Las Vegas, reunește anual mii de profesioniști din domeniul filmului și este o platformă esențială pentru stabilirea de parteneriate și promovarea proiectelor cinematografice internaționale.

Selecția FEPIC, organizație a cărei președinte este Irina Schrotter, cuprinde anul acesta 16 companii românești de renume din diverse segmente ale industriei creative, printre care:

  • Producători de film: Alien Films Entertainment, Frame Film, Idea Film;
  • Studiouri de post-producție și efecte speciale: Fast Production Film Studio, Visual Effects Studio;
  • Companii de casting: The Cast List, Vivere;
  • Agenții de marketing de film: Aspirin Studio, Clody Design.

Pavilionul românesc s-a făcut remarcat prin gama variată și calitatea serviciilor, atrăgând interesul participanților și al potențialilor parteneri internaționali.

Un punct central al prezenței României la AFM a fost participarea în cadrul secțiunii LocationExpo, unde a fost promovată noua facilitate guvernamentală dedicată producțiilor internaționale de film: 30% cash rebate. Această inițiativă reprezintă un stimulent financiar esențial pentru atragerea producțiilor străine și dezvoltarea industriei cinematografice locale.

Participarea la American Film Market a fost posibilă prin sprijinul financiar parțial oferit de Guvernul României, prin Programul de Promovare a Exporturilor, gestionat de Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior, iar organizarea logistică a fost implementată de Exploratist Adventures. Această prezență semnificativă consolidează poziția României în rândul destinațiilor atractive pentru proiecte cinematografice și demonstrează potențialul vast al industriei creative românești de a concura pe piața internațională.

Despre American Film Market

Întreaga industrie globală a filmului se reunește anual, în luna noiembrie, la American Film Market. AFM este principalul eveniment de achiziție, dezvoltare și networking în domeniul cinematografic, unde anual sunt încheiate tranzacții de distribuție și finanțare a filmelor în valoare de peste 1 miliard de dolari, pentru filme deja finalizate, dar și pentru cele aflate în diferite etape de dezvoltare. Mai orientat spre afaceri decât orice alt eveniment din industria cinematografică, AFM reunește anual mii de profesioniști din toate colțurile lumii, pentru a dezvolta, prezenta, descoperi, finanța și licenția mii de filme independente și proiecte destinate publicului, la nivel mondial. La AFM, participanții pot lua parte și la The AFM Sessions – peste 30 de conferințe și paneluri de clasă mondială, și pot interacționa cu factorii de decizie din comunitatea filmului independent.

Despre FEPIC

Federaţia Patronatelor din Industriile Creative este singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul industriilor creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEPIC a organizat până în prezent peste 100 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești. Unul dintre amplele proiecte organizate de FEPIC este Romanian Creative Week, desemnat, în 2023, drept cel mai mare eveniment al industriilor creative din UE, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

INVESTIGATORIA
INVESTIGATORIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare