Punem realitatea sub lupă!

În sine, realitatea e un șablon. Adevărul e și el parte a acestei structuri, însă perspectivele asupra adevărului pot fi, adesea, diferite. Ceea ce nu e deloc rău. O diversitate a imaginilor puse sub lupă nu poate face altceva decât să aducă lumina acolo unde e preponderent umbră. Investigatoria vine în peisajul presei românești ca un instrument, pe care l-am metaforizat într-o lupă. Ea te ajută să vezi clar realități care, aparent, sunt îndepărtate și bruiate de zgomotul știrilor false care umplu acum spațiul public într-un mod abuziv și ilegitim.

Presa nu e instrumentul sferelor de influență și nici preșul de șters pantofii al oamenilor politici. Presa e singurul resort autentic al oamenilor care trăiesc într-o comunitate, care cotizează pentru bunul mers al ei și care au nevoie să știe, în fiecare moment, ce merge bine și ce merge rău acolo unde ei se implică.

Într-o lume în care rolul acesta al presei este tot mai puțin luat în serios, iar cuvântul scris e pus mai degrabă în slujba unor interese obscure, e nevoie de o lupă care să clarifice sensul unor evenimente, înțelesul unor documente și subtextul unor puncte de vedere. Investigatoria vine ca un răspuns la această nevoie.

Veți putea citi aici investigații, analize, interviuri și reportaje. Toate redactate cu simțul responsabilității față de cititor și față de interesul lui de fi sigur că taxele și impozitele lui se duc acolo unde sunt necesare, nu în buzunarele unor oameni politici sau ale unor cercuri de influență.

Vă promitem, așadar, onestitate. Nu așteptăm, în schimb, decât să susțineți acest proiect independent prin simplul gest de a citi și a ne spune, ori de câte ori e cazul, când greșim.

Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.

Lumea trece acum prin clipe foarte dificile, iar adevărul e astăzi la fel de necesar precum aerul pe care îl respirăm. Acest portal media își dorește să fie una dintre soluții, aspiră să fie locul în care oamenii pot citi adevărul. Așa cum e el. Explicat coerent și pe înțelesul tuturor. Ca și cum ai pune realitatea sub lupă, ca să-i vezi mai bine detaliile. Detalii din care adevărul nu lipsește niciodată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.