sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăAvocatul DiavoluluiPunem realitatea sub lupă!

Punem realitatea sub lupă!

În sine, realitatea e un șablon. Adevărul e și el parte a acestei structuri, însă perspectivele asupra adevărului pot fi, adesea, diferite. Ceea ce nu e deloc rău. O diversitate a imaginilor puse sub lupă nu poate face altceva decât să aducă lumina acolo unde e preponderent umbră. Investigatoria vine în peisajul presei românești ca un instrument, pe care l-am metaforizat într-o lupă. Ea te ajută să vezi clar realități care, aparent, sunt îndepărtate și bruiate de zgomotul știrilor false care umplu acum spațiul public într-un mod abuziv și ilegitim.

Presa nu e instrumentul sferelor de influență și nici preșul de șters pantofii al oamenilor politici. Presa e singurul resort autentic al oamenilor care trăiesc într-o comunitate, care cotizează pentru bunul mers al ei și care au nevoie să știe, în fiecare moment, ce merge bine și ce merge rău acolo unde ei se implică.

Într-o lume în care rolul acesta al presei este tot mai puțin luat în serios, iar cuvântul scris e pus mai degrabă în slujba unor interese obscure, e nevoie de o lupă care să clarifice sensul unor evenimente, înțelesul unor documente și subtextul unor puncte de vedere. Investigatoria vine ca un răspuns la această nevoie.

Veți putea citi aici investigații, analize, interviuri și reportaje. Toate redactate cu simțul responsabilității față de cititor și față de interesul lui de fi sigur că taxele și impozitele lui se duc acolo unde sunt necesare, nu în buzunarele unor oameni politici sau ale unor cercuri de influență.

Vă promitem, așadar, onestitate. Nu așteptăm, în schimb, decât să susțineți acest proiect independent prin simplul gest de a citi și a ne spune, ori de câte ori e cazul, când greșim.

Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.

Lumea trece acum prin clipe foarte dificile, iar adevărul e astăzi la fel de necesar precum aerul pe care îl respirăm. Acest portal media își dorește să fie una dintre soluții, aspiră să fie locul în care oamenii pot citi adevărul. Așa cum e el. Explicat coerent și pe înțelesul tuturor. Ca și cum ai pune realitatea sub lupă, ca să-i vezi mai bine detaliile. Detalii din care adevărul nu lipsește niciodată.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

3 COMENTARII

  1. ,,Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv,, dumneavoastra ati spus-o! Si mai am o mica si rautacioasa intrebare: in cat timp preconizati sa sariti cu prima oportunitate intr-o ,,barca politica,,?

    • Jurnalismul constructiv este un concept de presă care prezintă problema și provoacă comunitatea să găsească soluții. Se practică mai mult în Occident, la noi e la modă fake-news-ul. Cât despre răutăcioasa întrebare, se vede că nu mi-ați urmărit activitatea până acum. De 11 ani fac presă și nu am sărit în nicio barcă politică, nici nu intenționez. Așa că nu-mi faceți procese de intenție, citiți ce scriu, urmăriți activitatea acestui site și vă veți convinge singur. 🙂 Numai bine și mulțumesc că sunteți aici!

  2. Bună ziua , vreau să stopez MASACRUL PĂDURILOR ! Pădurile noastre ( ce a mai rămas din ele ) , trebuie să le apărăm cu orice preț ! Contactați -mă dacă doriți să colaborăm !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare